İlk turda Ermeni rakibi Albert Vardanyan’ı sadece 78 saniyede tuşla geçti.
Çeyrek final Rus rakibi Marat Kamparov karşısında kaşı açılmasına rağmen pes etmedi ve 1-1’lik avantaj puanıyla yarı finale çıktı.
Yarı final Belaruslu Pavel Hlinchuk'u 4-0 mağlup ederek final biletini kaptı.
Yarı final mücadelesinde mağlubiyeti kabullenemeyen Belaruslu sporcu Pavel Hlinchuk, maç esnasında Rıza Kayaalp’e tokat attı. Bu centilmenlik dışı hareket sonrası hakemler taviz vermedi ve Hlinchuk’u diskalifiye etti. Rakip sporcu, bu hareketi nedeniyle üçüncülük maçına çıkma hakkını da kaybetti.
Yaşananları değerlendiren milli şampiyon, sakinliğini koruduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı;
"Sakinliğimi korudum. Hakemlerin görmediği darbeler aldım, dudağım şişti. Elimizin havaya kalkması onlara en büyük ders oldu. Biz böyle şeylere sessiz kalacak insanlar değiliz ama burası resmi bir müsabaka. Yarın aslanlar gibi çıkıp rekoru kıracağız."
AKGÜL'DEN DESTEK
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, Rıza’nın maruz kaldığı haksızlıklara dikkat çekerek, "Rıza’nın rekor kırmasını engellemek için her yolu deniyorlar. Rus rakibi kafa attı, Belaruslu tokat attı. Yapılan bu saygısızlık cezasız kalmadı ve diskalifiye edildiler. Rıza bu ülkeyi temsil etmek için her şeyini ortaya koyuyor," dedi. Akgül ayrıca bu rekorun bir daha kırılamayacak kadar büyük bir başarı olacağını vurguladı.
"REKORLA DÖN"
Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Kayaalp, Cumhurbaşkanı’nın kendisine bizzat "13. şampiyonluğu almadan gelme, rekor kır" dediğini ve bu sözü tutmak için elinden geleni yapacağını belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: