'Aşmak İçin Hareket' kampanyası kapsamında Salıpazarı İlçesinde engelliler ile birlikte Spor Şenliği yapıldı. Engelli çocuklar spor şenliği alanında kurulan basketbol, voleybol, dart, mini golf, empati istasyonu, futbol, bowling, masa tenisi, bilek güreşi, langırt, badminton gibi spor branşlarında ve oyun alanlarında eğlendiler
PROTOKOL YERİNİ ALDI
Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen, 'Aşmak İçin Hareket' kampanyası kapsamında Salıpazarı İlçesinde engelliler ile birlikte Spor Şenliği yapıldı. Spor şenliğine; Salıpazarı Kaymakamı İskender Çolak, İlçe Garnizon Komutanı Hakan Akçay, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Engelliler İl Spor Merkezi Şube Müdürü Şeyda Sağlam Gündüz, Sicil Lisans Şube Müdürü Gaye Gümüş, Salıpazarı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fatih Sağlam, İlçe Emniyet Müdürü Talip Tıraş, Beyazay Derneği Samsun Şube Başkanı Mehmet Akbulut, engelli vatandaşlar, aileleri ve sporcular katıldı.
'ENGELLİLERLE İLGİLİ ÇOK GÜZEL PROJELER YAPILIYOR'
Salıpazarı Kaymakamı İskender Çolak, "İnşallah bunu hem engelli kardeşlerimiz adına, hem de bizim meselenin farkına duyarlı olmamız adına güzel olacağını düşünüyorum. Bu etkinliği gerçekleştiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a, Samsun Valiliğimize, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum'' dedi. Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ise, "Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Son 14 yıldır engelliler ile ilgili çok güzel projeler yapıldı ve şuanda da Cumhurbaşkanlığı himayesinde güzel bir proje olan ''Aşmak için Hareket'' projesi başlatıldı. Biz Samsun olarak ayrı bir şanslı şehiriz. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç bey Samsun' lu ve Samsun'a spor ve spor hizmetleri ile alakalı ayrı bir önem verilip hizmet atağı yapılıyor ve bunun için de Gençlik ve Spor Bakanımıza ayrıca teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.
JANDARMA TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE ETTİ
Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Engelliler İl Spor Merkezi Şube Müdürü Şeyda Sağlam Gündüz de, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde yürütülen ''Aşmak İçin Hareket'' kampanyası, kapsamında ülke genelinde iki yılın sonunda, yüz bin engelli ve yüz bin engelsiz bireyin birlikte spor yaparak farkındalık geliştirmelerini hedeflemektedir. Geliştirdiğimiz 'Aşmak İçin Hareket' felsefesi, engelleri beraber hareket ederek aşmayı benimsiyor ve birlikte yaşama kültürü geliştirmeyi amaçlıyor. Aşmak İçin Hareket kampanyasının gerçekleştiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından engelli vatandaşlar için 9 adet tekerlekli sandalye hediye edildi. Daha sonra ilçe protokolü ile engelli çocuklar spor şenliği alanında kurulan basketbol, voleybol, dart, mini golf, empati istasyonu, futbol, bowling, masa tenisi, bilek güreşi, langırt, badminton gibi spor branşlarında ve oyun alanlarında eğlendiler.
Mustafa ATASEVEN
Yorumlar
Kalan Karakter: