Türkiye yağışlı bir haftaya giriyor. Son günlerde yağmur ve kar yağışının olmaması ve barajların kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasının ardından bu hafta yağışların Türkiye'nin batı illerinde etkili olması bekleniyor.
YAGIŞLI GEÇECEK YERLER
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz, Erzurum, Kars, Ardahan, Edirne, Kırklareli, Hatay'ın kıyı ilçeleri ile zamanla Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ KESİMLERDE KAR
Yağışların, Pazar sabah saatlerinde Marmara'nın Batısı, Kıyı Ege ile Antalya'nın batı ilçelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğusu, Çankırı çevreleri ile yükseklerinde olmak üzere Kuzey Ege'nin iç kesimleri ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
SAMSUN'DA LODOS TEHLİKESİ
Pazartesi de devam edecek yağışların kuvvetli lodosla birlikte Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneybatısı, Batı Karadeniz kıyıları ile Samsun çevrelerinde kuvvetli, gece saatlerinden itibaren İzmir ve Aydın'ın kıyı kesiminde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden oluşabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzlulara karşı vatandaşların dikkatli olması uyarılarında bulunuluyor. Akşam saatlerinden itibaren yurdun batı kesimlerinde güney yönlerden esecek rüzgarın soba ve baca gazı zehirlenmelerine sebep olabileceği beklendiğinden zehirlenmelere karşı tedbirli davranılması gerektiği ifade ediliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: