Samsun Adliye Sarayı önünde şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için yapılan duaya Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Samsun Bölge Mahkemeleri Başsavcısı Fahri Gülay, Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Kemal Alver, Samsun Barosu Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanları ile Samsun Kapalı Cezaevi çalışanları katıldı.
TERÖRÜN ADALETİ YOK
Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, 'Çok acı bir menfur saldırının üzüntüsünü yaşıyoruz. İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde meydana gelen saldırıda kıymetli meslektaşımız Mehmet Selim Kiraz görevi sadece adaleti tesis etmekken saldırı sonucu hayatını kaybetti. Terörün dini milliyeti olmadığı gibi vicdanı ve adaleti de yok. Tesis etmeye çalıştıkları olayın faillerini yakalamak için çaba sarf eden mesai arkadaşımıza görev yerinde yapılan bu hain saldırıyı şiddetle lanetliyor ve bu olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Bu olayın ardından bizlerde kendimizi güvelik noktasında değerlendirme ihtiyacı hissediyoruz. Hukuk camiasının ve Türk milletinin başı sağ olsun’ dedi.
BUNUN ADI VANDALLIKTIR
Ardından konuşan Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, 'Hangi amaç ile o saldırı düzenlenirse düzenlensin bunun adı dünyanın her yerinde vandallıktır, alçaklıktır, terörizimdir. Hangi ideal yada ideoloji veya din ile inanç adına terörizmi kim icraa ediyorsa hepsini lanetliyoruz. Bu bizim ülkemizde adalet camiasının en önemli kurumlarından biri olan Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleştiriliyorsa bu terörist eylemi bin kere lanetliyor ve kınıyoruz. Hakim ve savcılarımız gibi tüm avukatların yuvasına ateş düşmüştür’ diye belirtti. Konuşmaların arından Savcı Kiraz için dualar edildi.
Sezer SEZER
Yorumlar
Kalan Karakter: