Samsun Haber - Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Bafra Ovası’nda kışlık ve yazlık sebze üretiminin 1 milyon tona ulaştığını ve özellikle kapya biber üretiminde Türkiye’de dördüncü sırada yer aldıklarını açıkladı.
KAPYA BİBER ÜRETİMİNDE TÜRKİYE DÖRDÜNCÜSÜ
İl Tarım ve Orman Müdürü Sağlam, kapya biber üretiminde Çanakkale, Adana ve Antalya’nın ardından Samsun’un dördüncü sırada olduğunu belirtti. Sağlam, Bafra Ovası’nda 220 bin dekar alanda sebze üretimi yapılırken, bunun 32 bin 300 dekarlık kısmının kapya biber ekimine ayrıldığını ve 2023 yılı için 129 bin ton üretim gerçekleştiğini söyledi. 2024 yılında ise bu üretim miktarının 130-132 bin ton olarak tahmin edildiğini ifade etti.
KAPYA BİBERİN ÖNEMİ VE GETİRİSİ YÜKSEK
Kapya biberin verimli ve getiri sağlayan bir ürün olduğuna vurgu yapan Sağlam, Samsun’dan Türkiye’nin birçok iline kapya biber gönderildiğini belirtti. “Kapya biber, hem toz biber hem közlemelik olarak kullanılabilir. Etli yapısı sayesinde Türkiye’de tercih edilen bir üründür ve çiftçilerimizi memnun eden bir getirisi vardır” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: