Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla 16 şehirde düzenlediği Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin dördüncü ayağı Samsun'da devam ediyor. Festival, 30 ayrı mekânda 1000'e yakın sanatçının katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinliklerin en dikkat çekici olanı ise Samsun Panorama Müzesi önünde kurulan kilim dokuma tezgahında 155 bin kişinin ilmek ilmek ördüğü Atatürk portresi oldu.

TEMSİLİ ATATÜRK SON İLMEĞİ ATTI
Festivalin açılışında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ilk ilmeği atmasıyla başlayan dokuma işlemi, 155 bin farklı kişinin katılımıyla tamamlandı. Portrenin son ilmeği ise temsili Atatürk tarafından atıldı. Planlanan tarihten önce tamamlanan portre, Samsunluların yoğun ilgisiyle karşılandı.

"ATATÜRK'ÜN ŞEHRİ SAMSUN"
Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, "Atatürk'ün şehrinde, Milli Mücadele'nin başladığı yerde böyle sembolik ve anlamlı bir etkinliği gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. 155 bin ilmekle oluşturulan Atatürk portresi ve 55 bin taşla işlenen mozaik, Samsun'u bir kez daha Türkiye'ye Atatürk şehri olarak göstermiş oldu," dedi.

HEDİYE EDİLECEK
Almaz, 55 bin taşla tamamlanan mozaikte de Samsun’un plaka numarasına atıfta bulunulduğunu belirtti. Festivalin başında ilk mozaiği Bakan Ersoy'un koyduğunu, son mozaiği ise temsili Atatürk'ün yerleştirdiğini ifade etti. Festival kapsamında tamamlanan Atatürk portresi ve mozaik, etkinlik sonunda hediye edilecek.
Yorumlar 2
Kalan Karakter: