Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında toplandı. Toplantıda komisyondan havale edilen 9 gündem maddesi karara bağlanırken, atık su tarifesi yüzde 45’ten yüzde 50’ye çıkarıldı.
ÇAKMAK BARAJI'NDA KURAKLIK UYARISI
SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, 2024 yılında yaşanan kuraklığın baraj doluluk oranlarını ciddi şekilde etkilediğini belirtti. Çakmak Barajı’nın hiçbir zaman tam doluluğa ulaşmadığını ifade eden Yanık, barajdaki su seviyesinin 30 milyon metreküpe kadar düştüğünü ve geçmiş yılların gerisinde kaldığını açıkladı.
ATIK SU TARİFESİNE ZAM TARTIŞMASI
Atık su tarifesine yapılan yüzde 5’lik artış teklifi, CHP ve İYİ Parti gruplarının itirazına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Muhalefet üyeleri, zammın içme suyu faturalarını daha da artıracağı eleştirisinde bulunarak, teklifin geri çekilmesini talep etti. Ancak alınan karar doğrultusunda, atık su bedeli faturalara yüzde 50 olarak yansıyacak.
GENEL KURULDA PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ
Toplantıda SASKİ Genel Müdürü Yanık, biten projeler ve gelecekte yapılması planlanan yatırımlarla ilgili detaylı bir sunum yaptı. Samsun’da su temini ve altyapı çalışmaları için yeni projelerin devreye alınacağı belirtildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: