SAMSUN HABER- Samsun’da vatandaşlar, 11 ayın sultanı ramazanın bitimine az bir süre kala bayram için ikramlık alışverişine hız verdi. Gelen misafirleri ağırlamak isteyenler, bayramın vazgeçilmez lezzetlerini şimdiden temin etmeye başladı. Esnafların verdiği bilgilere göre, en çok rağbet gören ürünler arasında şeker başı çekerken, çikolata, lokum, drajeler, baklava ve limon kolonyası da yoğun ilgi görüyor.
VATANDAŞIN TERCİHİ BELLİ
Şeker fiyatlarının 150 TL’den başladığını ifade eden esnaf Şenol Şemsi, vatandaşların genellikle kilosu 220 TL olan tanınmış markaların şeker çeşitlerini tercih ettiğini belirtti. Şemsi, “Çikolatanın kilosu 550 TL, sade lokum 120 TL, meyveli lokum 150 TL, fındıklı lokum ise 160 TL’den satılıyor. Fındık ve badem drajeleri de kilosu 500 TL’den alıcı buluyor. Vatandaşlar genelde şeker ağırlıklı alışveriş yapıyor, ardından çikolata ve drajelerle çeşitlendirme yapıyor” dedi.
BAKLAVA VE BÖREK SİPARİŞLERİ ARTTI
Bayram öncesi tatlı siparişlerinde de gözle görülür bir artış yaşanıyor. Esnaf Yılmaz Akkuş, “Cevizli baklava kilosu 400 TL, fıstıklı baklava ise 700 TL’den satılıyor. Bunun yanı sıra kilosu 250 TL’den şambali, şekerpare ve tulumba tatlıları da oldukça rağbet görüyor. Peynirli su böreği ise kilosu 250 TL’den başlayan fiyatlarla müşterilere sunuluyor” diye konuştu.
EN ÇOK LİMON KOLONYASI TERCİH EDİLİYOR
Kolonya satışlarında da bayram hareketliliği yaşanıyor. Esnaf Berkay Sezgin, “Pet şişe kolonyalar 50 TL’den başlayıp 100 TL’ye kadar çıkıyor. Litrelik kolonya bidonları ise 130 TL’den 240 TL’ye kadar değişiyor. En çok limon kolonyası tercih ediliyor. Ayrıca Samsun’dan şehir dışına gidecek olanlar tütün kolonyasına da ilgi gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: