Samsun haber-Samsun Nedime Serap Ulusoy Denizcilik Lisesi, Türkiye'nin önde gelen denizcilik okullarından biri olarak, 380 erkek öğrencinin yanı sıra 4 kız öğrenciye de ev sahipliği yapıyor. Kaptanlık ve deniz subaylığı gibi zorlu meslekler için eğitim gören kız öğrenciler, denizcilik sektöründe daha fazla kadının yer almasını istiyor.
ASLANIN DİŞİSİ DE ASLANDIR
Okulun öğrencilerinden Sümeyra Gümüş, denizlere olan ilgisinden dolayı bu okulu tercih ettiğini belirtti. "Denizlerde özgürlüğü hissetmeyi seviyorum. Kadınların yapamayacağı hiçbir işin olmadığını düşünüyorum" diyen Gümüş, erkeklerin çoğunlukta olduğu bir ortamda zorlanabileceği endişesini taşıdığını ancak bu düşüncelerinin yersiz olduğunu fark ettiğini söyledi. Gümüş, deniz subayı olmayı hedeflese de yat kaptanlığına da sıcak baktığını ifade etti.
SAYIMIZ ARTMALI
12. sınıf öğrencisi Asiye Çelik ise okuldaki kız öğrenci sayısının çok az olduğunu dile getirerek, bu sayının artmasını arzuladığını söyledi. Kadınların da bu mesleği başarıyla yapabileceğine inandığını belirten Çelik, gelecekte gümrükte, acente veya deniz polisliği gibi farklı alanlarda kariyer yapmayı düşündüğünü paylaştı.
MEZUNLARIN İŞ İMKANLARI HAZIR
Okul Müdürü Ali Kazak, Nedime Serap Ulusoy Denizcilik Lisesi'nin Samsun'da denizcilik ve gemi yapım alanında önemli bir eğitim kurumu olduğunu vurguladı. Kazak, mezunların üniversite eğitimi almadan bile uluslararası firmalarda iş bulabildiklerini ve dolar üzerinden yüksek ücretlerle çalışmaya başladıklarını belirtti. Müdür Kazak, "Öğrencilerimiz mezun olur olmaz, işleri hazır" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: