Samsun Haber- 25 Kasım 2023 tarihinde paylaşılan bir videonun, Samsun'da yaşanan şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle düşen bir kadını gösterdiği iddiası yanlış. Videodaki olay, eylül 2023'te Hong Kong'da Saola Tayfunu sırasında gerçekleşti. 1 Eylül 2023'te The Telegraph tarafından paylaşılan görüntüler, Hong Kong'da rüzgarın şiddetiyle yere savrulan bir kadını gösteriyor. Samsun'da yaşanan hava olayları ve AFAD'ın uyarısı ile ilgili iddialar doğru değil.
SAMSUN İLE ALAKASI YOK
Türkiye'deki yoğun yağış ve fırtına haberleriyle alakalı videonun yanlış bir bağlamda kullanıldığı belirtiliyor. Hong Kong'daki tayfun sırasında meydana gelen olayın, Samsun ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Söz konusu video, eski bir tarih olan eylül 2023'te dolaşıma girmiş ve sosyal medya platformlarında paylaşıldı.
GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Bu nedenle, videonun içeriğinin yanlış yorumlanarak Samsun ile ilişkilendirilmesi, gerçeği yansıtmıyor. Bu tür durumlarda, haber ve paylaşımların doğruluğunu kontrol etmek önemlidir, çünkü yanlış bilgiler toplumsal yanlış anlamalara ve yanlış bilinç oluşmasına neden olabilir.
Yorumlar 2
Kalan Karakter: