Samsun'un İlkadım ilçesi Kökçüoğlu Mahallesi Hisar Sokak'ta yer alan 5 katlı bir apartman, eşsiz mimarisiyle dikkat çekiyor. Binanın tam altından geçen bir sokak, görenleri şaşırtırken, Karadeniz'in meşhur esprilerine konu olacak bir manzara sunuyor.
Yıllar önce belediyenin planladığı bir sokağın üzerine inşa edilen iki bina, zamanla ilginç bir duruma yol açtı. Bir binanın yıkılması ve diğerinin altının açılmasıyla ortaya çıkan bu sıra dışı sokak, 12 yıldır yayaların kullanımında. Mahalle sakinleri, böyle bir durumla daha önce karşılaşmadıklarını belirtiyor.

"Samsun'da her şey mümkün"
Mahalle sakinlerinden Metin Şafak, "12 yıldır bu mahallede yaşıyorum ve böyle bir sokak daha önce görmedim. Binanın altından geçen bir yol... Karadeniz'de her şey mümkünmüş demek ki!" diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Necati Güler ise, "Çocukluğumdan beri buradayım. Bu sokak, mahallemize farklı bir hava katıyor. Türkiye'de benzerlerine rastlasam da Samsun'da böyle bir şey ilk kez görüyorum. Özellikle oğlumun evine giderken bu yolu kullanıyorum" şeklinde konuştu.
Kestirme yol olarak tercih ediliyor
Apartmanın altından geçen sokak, yayalar için oldukça kullanışlı bir kestirme yol. Bölge sakinleri, bu yolu sıklıkla tercih ediyor. Sosyal medyada da büyük ilgi gören bu ilginç mimari yapı, "Samsun'un gizli kalmış harikası" olarak anılıyor.
Karadeniz'in mizah anlayışına uygun
Samsun'un bu sıra dışı sokağı, Karadeniz'in meşhur esprilerine konu olacak bir malzeme sunuyor. "Karadeniz'de her şey olur" şeklinde yapılan espriler, bu olayla bir kez daha gündeme geldi.
Yorumlar
Kalan Karakter: