Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), kent içi ulaşımda kalite ve güvenliği artırmak amacıyla tüm toplu taşıma sürücülerine "Kent İçi Ulaşım Aracı Kullanım Belgesi" alma zorunluluğu getirdi. Bu belgeyi almayan sürücüler toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

EĞİTİMLER BAŞLADI
SBB, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ve Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, sürücülere ücretsiz eğitimler verilmeye başlandı. Eğitimlerin ardından belge alma süreci başlayacak ve sürücülerin belirli kriterleri karşılaması gerekecek.
"HER İSTEYEN TOPLU TAŞIMA ŞOFÖRÜ OLAMAYACAK"
SBB Ulaşım Dairesi Başkanı Mustafa Mermutlu, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “10 bin sürücüyü kapsayan bu süreçte, Samsun'da ulaşım kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Eğitimlerle birlikte şoförlerin trafik güvenliği ve halkla ilişkiler konularında bilinçlendirilmesini amaçlıyoruz. 6 ay içinde tüm sürücüleri belgelendireceğiz ve toplu taşımada sadece lisanslı sürücüler çalışabilecek” dedi.

BELGESİZ ÇALIŞMA YASAĞI BAŞLIYOR
Mermutlu, "Kent İçi Ulaşım Aracı Kullanım Belgesi" alamayanların toplu taşıma araçlarını kullanamayacağını belirtti. Eğitimlerin ardından şoförlerin adli sicil kaydı ve psikoteknik gibi kriterlere de uygun olması gerekecek. Bu düzenleme ile toplu taşıma kalitesinin ve güvenliğinin artırılması hedefleniyor.
TAKSİCİLERE SÜRE: 15 OCAK 2025
SBB tarafından yapılan açıklamada, 15 Ocak 2025 tarihinden itibaren belgeye sahip olmayan taksi sürücülerinin trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceği bildirildi. Taksi sürücülerinin ardından dolmuş ve servis şoförleri de benzer bir eğitim ve belgelendirme sürecine tabi tutulacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: