Samsun Haber - Sönmezler Unlu Mamülleri'nin sahipleri Mehmet ve oğlu Oğuzhan Öztürk, taş fırınlarında özel geliştirilmiş eski köy ekşi maya usulü reçete ile ürettikleri ekşi mayalı köy ekmekleriyle atalarından gelen mirası günümüze taşıyorlar. Oğuzhan Öztürk, işletmelerinin öncülüğünü insan sağlığını ön planda tutma ilkesiyle sürdürdüklerini belirterek, atalarımızın ekşi maya kullanarak ekmeklere kattığı lezzeti günümüze uyarlamaya çalıştıklarını ifade etti.
HANGİ EKMEKLER ÜRETİLİYOR?
Firma, günümüz ihtiyaçlarına uygun olarak, atalarımızın ekşi maya kullanarak ürettikleri Artizan Sarı Buğday Ekmeği, Siyes Buğday Ekmeği, Osmanlı Köy Ekmeği, Balkan Köy Ekmeği, Zeytin Yağlı Sarımsaklı Kekikli Köy Ekmeği, Fransız Çavdar Ekmeği ve Fransız Baged Ekmeği gibi çeşitlerle müşterilere hizmet veriyor. Bu ekmeğin özellikleri arasında yüzde 100 doğallık, hazırlanmalarının meşakkatli olması, içerisinde hazır paket maya bulunmaması ve özel geliştirilmiş eski köy ekşi maya kullanılması bulunuyor.
HER DERDE DEVA!
Öztürk, ürünlerinin şeker, tansiyon hastaları ve diyet yapanlar için uygun olduğunu belirterek, vatandaşların gönül rahatlığıyla tüketebileceğini vurguladı. Ekmeğin dışarıda en az 2 hafta taze kalabildiğini ve buzdolabında sınırsız bir ömre sahip olduğunu ifade etti. Bu ekmeğin doğal tahıl ve lif deposu olma özelliği taşıdığını, kolestrol ve diyabet hastalarına uygun olduğunu belirten Öztürk, sindirimi kolaylaştırdığını, mide şişkinliği yapmadığını ve bağırsakları çalıştırdığını söyledi. Ayrıca, ürünlerin tokluk hissi verdiğini ve sağlıklı bir alternatif sunduğunu ifade etti.
18 SAAT SÜREN ZORLU SÜREÇ
Oğuzhan Öztürk, üretim sürecinin hamurhaneden tezgaha kadar yaklaşık 18 saat sürdüğünü ve zorlu ancak bir o kadar da keyifli bir süreç olduğunu belirtti. Amacın, atalarımızdan miras kalan özel geliştirilmiş eski ekşi mayalı köy ekmeklerini insan sağlığını düşünerek üretmeye devam etmek olduğunu dile getirdi. Öztürk, ürünlere sevgi kattıklarını ve herkesin memnuniyetle tükettiğini söyleyerek, Sönmez Unlu Mamülleri ailesi olarak bu durumun kendilerini mutlu ettiğini ve gururlandırdığını ifade etti.
Ebubekir YILMAZ
SAMSUN HABER
15 Aralık 2023 - 12:34
Samsun'da yapılıyor! Talep yetişmiyor
Samsun'un Bafra ilçesinde faaliyet gösteren Sönmezler Unlu Mamülleri, atalarımızdan gelen kültürü hijyenik bir ortamda sürdürerek insan sağlığını ön planda tutan Artizan Ekşi Mayalı Köy Ekmekleri üretmeye devam ediyor
SAMSUN HABER
15 Aralık 2023 - 12:34
Samsun/bafrada üretim yapıyo Sönmezler fırın Samsun/bafrada Sönmezler fırın
Çok iyi ürün çıkarıyorlar yıllardır ellerine sağlık
Ellerinize, emeğinize sağlık. Görüntüleri bile ne kadar başarılı olduğunu anlamak için yeterli
vallahi helâl olsun ben şahsen çok takdir ettiğim bir fırın bafra bölgesinde gerçekten temizlik konusunda tek geçerim ekmekleri de gayet lezzetli
Samsunda nerde satılıyor acaba bilgi verebilir misiniz
Çölyak hastaları yiyebilirmi gülutensiz mi
Osmanlı köy ekmeğini şimdiden merak ettim. Samsun'da yaşıyorum ama yolum Bafra'ya düştüğünde mutlaka uğrayacam. Teşekkürler hizmetiniz için.
Ekmekler güzel ama gramajı dikkatımı çekti.devlet yada belediye kontrolu varmı bilemedim..