Türkiye’nin ilk halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılışları yapmak üzere Samsun’a geldi. Açılış öncesi Cumhuriyet Meydan’nı dolduran binlere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine 10 Ağustos 2014'te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden Samsun'un kendisine verdiği yüzde 66'lık oy oranı nedeniyle şükranlarını sunduğunu ifade ederek, "İnşallah itimatınıza, güveninize, teveccühünüze layık olacağım. Hiç endişeniz olmasın. Biz bu yola 'insanların hayırlısı insanlara hizmet edendir' anlayışıyla çıktık" diye başladı. Samsun'a yapılan yatırımlardan ve yapılacak olan projelerden söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi diyebilirler birileri, 'yahu cumhurbaşkanı bunları niye konuşuyor?' Ben 12 yıllık başbakanlık döneminde yaptıklarımı anlatmayayım mı? Bunları anlatmamız lazım. Bir hafta önce anlattığınızı bir hafta sonra herkes unutuyor" diye konuştu.
TÜRKİYE'NİN İSTİKAMETİ BELİRLENECEK
Türkiye'nin önemli bir yol ayrımı arifesinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki seçimlerde sadece yeni bir meclis, yeni bir hükümet belirlenmeyecek, onlarla birlikte Türkiye’nin gelecekteki istikameti belirlenecek. Yeni Türkiye yolunda mı yürüyeceğiz yoksa eski Türkiye yolunda mı kalacağız. 7 Haziran'da işte hep birlikte buna karar vereceğiz. Şimdi soruyorum; Samsun yeni Türkiye’ye evet mi. (kalabalıktan evet sesleri yükseldi) Maşallah. Samsun yeni anayasa evet mi? (kalabalıktan evet sesleri yükseldi), Samsun başkanlık sistemine hazır mı? (kalabalıktan evet sesleri yükseldi) Maşallah. İşte bu yolda emin adımlarla yürüyeceğiz. Ama benim sizden bir ricam var. Nedir biliyor musunuz? Bizi bölmek istiyorlar. Bizi ayrıştırmak istiyorlar. Onun için diyorum ki Hacı Bektaş’ı Veli gibi hep birlikte Samsun’dan öyle haykıralım ki Türkiye duysun. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. İnşallah bu birliğimizi bu beraberliğimizi bozamayacaklar" dedi.
MİLLETİN DESTEĞİYLE MESELEYİ ÇÖZDÜK
Türkiye'yi 10 Ağustos'a getiren sürecin temellerinin 2007 yılında atıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu seçimde atılacak temellerde Türkiye’yi inşallah önce 2023 hedeflerine ulaştıracak ardından 2053. Bu çok önemli. İstanbul’un fethinin 600’üncü yıl dönemi. İnşallah bu vizyonu şekillendirmeye başlayacağız. 2007 yılında ne olduğunu hatırlıyorsunuz değil mi. Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak karşımıza 367 diye ne hukuka ne ahlaka uyan bir engel çıkardılar. Biz de hemen milletimize müracaat ettik. Oradan aldığımız destekle bu meseleyi çözdük. Bu arada bir şey daha yaptık, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine imkan sağladık. Vesayetin tüm imkanlarını kullanarak önümüzü kesmek isteyenler bu şekilde yeni Türkiye’nin inşasının yolunu açmış oldular" diye konuştu.
ÜLKEMİZİN İSTİKBALİNE KASTEDENLER BİRARAYA GELMİŞ
Yeni anayasanın ülke gündemine girdiği belirten Erdoğan, "Milletimizin bu konuda ortaya koyduğu güçlü talebe kimse bigane kalamaz. Ülkemizin istikbaline kastedenler eski Türkiye özlemi ile bir araya geldiler. Kim var bunun içinde, bölücü terör örgütü, paralel yapı. Milli Güvenlik Siyaset belgesi içine bu da girdi. Maalesef muhalefet partileri de bunların dümen suyuna girmiş durumda. Van Belediyesi billboardlara musluklarından kan akan görseller hazırlamış hale bakın. Ben buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum, artık bu terör örgütünün güdümündeki siyasi örgüte 7 Haziran'da gereken cevabı verecek misiniz? Şimdi ne oldu baktım o musluklardan kan akmıyor, değiştirmişler. Onlar, yanlışta olduklarını anladılar. Çamur aksa anlarım, İstanbul'da musluklardan çamur bile akmıyordu tıs diyordu" dedi.
TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL
Diyanet İşleri Başkanı'nın makam aracına yönelik yapılan eleştirilere de sert yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini muhalefet partilerini eleştirerek sürdürdü. CHP ve HDP'nin Kabe ile ilgili sözlerine tepki gösteren Erdoğan, şöyle konuştu: "Güya bizi Mısır’da Mursi’nin aldığı ceza ile korkutuyorlar. Ben buradan açık ve net sesleneceğim. Her gün sesleneceğim. Biz bu medya gruplarını, paralel örgütü gayet iyi biliriz. Gezi olayları sırasında da bizi Mursi’nin akıbetiyle, yani darbeyle tehdit etmişlerdi. Şimdi de aynı tehdidi idam cezası talebi üzerinden tekrarlıyorlar. Biz demokrasi diyoruz, özgürlük diyoruz, istiklal diyoruz. Onların aklında 27 Mayıs var, Sisi var Esed var. Mevlana; 'Testinin içinde ne varsa dışına da o sızar' diyor. Bunların aklında 27 Mayıs’taki bir cunta darbesiyle iş başına gelmek, milletin adamlarını darağacında sallandırmak var. Darbeyle yönetimi ele geçirmek, Esma kızımızın şehadeti gibi şehitlerin sayısını artırmak var. Milletin temsilcilerini cezaevine doldurup idamla yargılamak var. Milletimiz de bizde bu tavırların hiçbirine yabancı değiliz. Ülkenin seçilmiş başbakanı alçakça katledilirken, buna alkış tutanları çok iyi biliyoruz. 12 Eylül’de bir sağdan bir soldan diyerek gençler ölüme gönderilirken, titreyerek dar ağacına çıktılar başlığı atanları çok iyi biliyoruz. 28 Şubat’ta gerekirse silah kullanırız manşetiyle milleti tehdit edenlerin pervasızlıkları daha dün gibi aklımızda. Attıkları 411 el kaosa kalktı manşetini hatırlamamak mümkün mü? Kim atmıştı bu başlığı? Doğan Medya Grubu. Ey Doğan Medya Grubu, bununla bir yere varamazsın, varamayacaksın da. Bununla kendine yaparsın. Unuttuğunuz bir şey var. Türkiye eski Türkiye değil. Bugün artık milletiyle bütünleşmiş bir devlet var. Menderes’in akıbetini Mursi’nin durumunu örnek göstererek yaptığınız çağrılara cevap, umduğunuz yerlerden değil, milletin sinesinden geliyor. Ne diyor milletimiz bunlara? Hadi oradan diyor, yeter söz de karar da milletin diyor."
SALTANATA BAK!
Konuşmasının devamında paralel yapıya yüklenen Erdoğan şöyle konuştu: 'Niye gelmiyorsun Pensilvanya’dan? E gel, suçun yoksa gel. Beyefendiye vermişler 400-500 dönüm yer, saltanata bak ya. Hem de Amerika’da. Durmadan da davalar açıyor. Ne kadar da parası var. Bu harcı nereden buluyor? Hale bak. Ve hala bunlara aldanan kardeşlerim var. Ben diyorum ki artık bu aldanmayı bırakın. Biz uluhiyette Allah’tan başka hiçbir güç tanımayız.’
Zelfi VURAL-AJANSLAR
Yorumlar
Kalan Karakter: