Samsun haber - OMÜ, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri MYO iş birliğinde düzenlenen 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Programı, akademisyen ve idari personelin katılımıyla gerçekleştirildi.
'ÜNİVERSİTELER TOPLUMA YÖN VERME SORUMLULUĞU DA TAŞIR'
2025-2026 Akademik Yılı Açılış Programı’nda konuşan Prof. Dr. Alper Kesten, 'Üniversiteler, bilgi üretimi ve nitelikli insan kaynağı yetiştirme görevlerinin yanı sıra topluma yön veren kurumlar olma sorumluluğunu da taşır. Sağlık alanında yetiştirdiğimiz gençler, yalnızca meslek sahibi değil, aynı zamanda insan hayatına dokunan bireyler olacaklardır. 2025-2026 Akademik Yılı’nın üniversitemize, öğrencilerimize ve ülkemize başarı, sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Hepimize hayırlı olsun' dedi.
RESİM SERGİSİ DE OLDU
Program, Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Berrin Tekeli Yiğit ve Arş. Gör. Bora Gizem’in müzik dinletisiyle devam etti. Etkinlik kapsamında ayrıca, 'Yıl Boyunca Kadın' temalı resim sergisinin küratörlüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Aydın Sena Sezgin Aydın üstlendi. Ayrıca, küratörlüğünü Öğr. Gör. Dr. Gürsel Akçagüven’in yaptığı 'Atatürk ve Cumhuriyet' temalı resim sergisi de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Programda, 112 Acil Sağlık ve UMKE ekipleriyle buluşma gerçekleştirildi. Ardından misafirler, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na bağlı bölümlerin tanıtım stantlarını gezdi.

Programa ayrıca, OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Erhan Burak Pancar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Pancar Yüksel, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Faruk Tan ile her iki birimin akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: