Samsun Haber - Samsun'un Asarcık ilçesinde kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi. Hasan Emre Şahin’in öncülüğünde organize edilen etkinliğe lise öğrencileri, sivil toplum kuruluşları (STK) ve çok sayıda vatandaş katıldı.
GENÇLER VE VATANDAŞLAR DESTEK VERDİ
Yürüyüş, ilçede geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla ilçe meydanına doğru yürüyen katılımcılar, şiddete karşı tepkilerini sloganlarla dile getirdi. Etkinliğe özellikle gençlerin ve kadınların yoğun katılımı dikkat çekti.
BASIN AÇIKLAMASIYLA MESAJ VERİLDİ
Yürüyüş sonrasında meydanda toplanan grup adına konuşma yapan Habib Demirtaş, kadınların ve kız çocuklarının maruz kalabileceği her türlü şiddet ve zorbalığın karşısında olduklarını vurguladı. Demirtaş, “Kadına yönelik şiddetin son bulması için toplumsal farkındalığı artırmak adına burada toplandık. Annelerimizin, kız çocuklarımızın ve tüm kadınlarımızın yanındayız” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: