23.Yaz İşitme Engelli Olimpiyatları Samsun şehir genelinde tüm hızıyla devam ediyor. Tam bir Olimpiyat heyecanı yaşayan Samsun, esnafıyla da duyarlılığını gösteriyor
23.Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları için şehir genelinde duyarlılık sergileyen Samsun esnafları, olimpiyat sporcuları için bir dizi tedbirler aldılar. Bunlardan birisi ise, Samsun’da hizmet evren Kempıl Restoran oldu. Bünyesinde işaret dili bilen personel istihdam ederek, yabancı sporcuların gönlünde adeta taht kurdu.
‘OLİMPİYAT HEYECANINI 3 YILDIR YAŞIYORUZ’
Samsun’da faaliyet gösteren Kempıl Restoran sahibi Temel Katırcıoğlu, olimpiyat sporcularına Samsun misafirperverliği sergiliyor. Olimpiyat sebebiyle bünyesinde işaret dili bilen personel istihdam eden Katırcıoğlu, Gazete Gerçek’e konuştu. Katırcıoğlu yaptığı açıklamada, “Olimpiyatlar 3 yıl önce Samsun’un gündemine düştüğünde heyecanlanmaya başlamıştık. Çünkü olimpiyat demek, dünyanın Samsun’a gelmesi demekti. Öyle de oldu. Konumumuz itibariyle Samsun’u ve Samsunluyu mahcup etmemek adına tedbirler almamız gerektiğini düşündük. Çünkü biz işitme engelli insanları da, olimpiyat için Samsun’a gelen misafirleri de çok önemsiyoruz. Bu yüzden işaret dili bilen personelimizi istihdam ettik. Sonuçta biz esnaf olarak da Samsun’u temsil ediyoruz” dedi.

‘MİSAFİRLERİMİZLE DOST OLDUK’
Bünyesinde işaret dili bilen personel istihdam etmesi sebebiyle, olimpiyat için Samsun’a gelen yüzlerce sporcu ve sporcu yakınlarıyla iyi diyaloglar kurduklarını kaydeden Katırcıoğlu, “Yerimiz konum itibariyle merkezi bir yer. Sporcular ve aileleri özellikle sabah çok erken ya da akşam hava karardığında geliyorlar. Bu bizim için büyük bir sınav. Hem lezzetlerimiz, hem de diyaloglarımız çok önemli. Bize gelen misafirler artık her gün gelmeye başladılar. Ve diğer sporculara da tavsiye ediyorlar. Onlarla çok iyi dostluklar kurduk. Bundan dolayı Samsun adına gerçekten çok gururluyuz” diye belirtti.

‘YARDIMCI OLMAK BENİM İÇİN ZEVK’
Kempıl Restoran işaret dili temsilci personeli Yeşim Yalçın ise, “Bu dünyada onlarla diyalog kurmak, onlara yardımcı olmak kadar güzel bir şey yok. Düşünsenize, dil bilmiyorsunuz, yazı da bilmiyorsunuz ve işaret dili bilen birilerine ihtiyacınız var. İşaret dili bilen birisi başka hiçbir dil bilmesine ihtiyacı yok. İngilizceden bile daha evrensel. Olimpiyat misafirlerimize burada elimden geldiği kadar azami yardımcı oluyor. Her isteklerini karşılıyor, onlarla özel olarak ilgileniyorum. Bu durumdan çok mutluyum, işaret dili bilmenin manevi hazzı anlatılamaz” şeklinde konuştu.
Serhat TÜRK
Yorumlar
Kalan Karakter: