Canik’te bulunan Gülsan ve Eski Sanayi sitelerindeki dükkanların tamamına yakını sel sularıyla kaplandı. Belediye ekipleri ve esnaflar dükkanlara dolan suları boşaltmaya çalıştı. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, selin vurduğu Eski ve Gülsan Sanayi sitelerinde incelemelerde bulundu.

TÜM EKİPLERİMİZ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR
Vali Dağlı burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Yağışlar gece boyunca devam etti. Metrekareye 53 kilo yağış düştü. Bu büyük bir yağış miktarı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün uyarılarını kamuoyuna paylaşmıştık. Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy olmak üzeri bu yağıştan merkez ilçelerimiz etkilendi. Merkez ilçelerimizde okullarımızı tatil ettik. Yer yer su baskınları meydana geldi. Büyükşehir Belediyemizin, ilçe belediyelerimizin ekipleri, AFAD'ımızın ekipleri çalışmalarına devam ettiler. AFAD olarak 21 ihbar aldık. Bunlara müdahale edildi. Can kaybımızın olmaması bizim için çok büyük bir şans. Samsunumuza geçmiş olsun. Tüm ekiplerimiz canla başla çalışmalara devam ediyorlar” dedi.
O TESİS YAPILMASA 1 METRE SU OLURDU
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de yaptığı açıklamada, “Samsun yoğun bir yağış aldı. Metrekareye 53 kilo yağış düştü. Geçen hafta yaşanan yağışa göre çok daha fazla. Yaralanma ve can kaybımız yok. Su tahliye çalışmaları yapıldı. Hepimize geçmiş olsun. Belediyeevlerine yapılan altyapı tesisi eğer yapılmamış olsaydı bugün sanayiyi 30 santim değil, 1 metreye kadar su basardı. Onun çok faydası oldu. Tüm haziran ayında düşen ortalama yağmur 1,5-2 saatte yağdı. Gülsan Sanayi Sitesi Toybelen'e taşınacak” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: