Çinli otomobil firması Chery, Türkiye'deki geleceğine dair açıklamada bulundu.
Auto Show'dan Hırant Kasapoğlu'nun haberine göre Zhang Guibing, yaptığı sunumda Chery'nin gelecekte, global ölçekte, toplam 26 Ar-Ge ve 30 üretim merkezine ulaşacağını aktardı. Chery'nin gelecekteki Ar-Ge ve üretim tesisleri, sunumda dünya haritası üzerinde işaretlenmişti.
TÜRKİYE'DE BİR ÜRETİM TESİSİ İŞARETLİ
Gözlerden kaçmayan detay ise, Chery'nin Avrupa'daki üretim merkezleri arasında, İspanya ve İtalya'nın yanı sıra Türkiye'de de bir üretim tesisinin işaretli olmasıydı. Bunun anlamı, Chery'nin, Türkiye'de üretim tesisi için yatırım planlarını devam ettirdiği olabilir.

SAMSUN DA FABRİKASI YAPILACAĞINA DAİR HABERLER ÇIKMIŞTI
Bilindiği gibi, geçen seneki konferansta da Türkiye yatırım planları olduğunu açıklamıştı. Sonrasında fabrikanın Samsun'da yapılacağına ilişkin haberler de çıkmıştı ancak bugüne kadar Chery tarafından başka cevap gelmemişti. Ancak sunumda paylaşılan 30 fabrika ve 26 Ar-Ge tesisinin bir anda yapılacağını düşünmek anlamlı değil, bunlar sadece Chery'nin uzun dönemli genişleme planları olabilir. Geçen yıl sunumda gösterilen İspanya Ebro tesisleri operasyona başladı ancak sunumda İtalya haritası uzerindeki fabrikaya ilişkin planlar da bilinmiyor.
CHERY YATIRIM İÇİN İSTEKLİ
Benzer şekilde, Türkiye yatırımı çalışmalarının da hangi aşamada olduğu bilinmiyor. Chery Türkiye tarafı da yatırım için Chery'nin istekli olduğunu belirtiyor ama yatırım için şimdiye kadar herhangi bir takvim açıklanmadı.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: