Samsun’da konut aboneleri için doğal gazda kademeli fiyat uygulamasının detayları açıklandı. Aboneler, aylık tüketim miktarına göre değişen desteklerden yararlanacak.
SAMSUN’DA KADEMELİ DOĞAL GAZ TARİFESİ
BOTAŞ, Samsun dahil tüm iller için 12 aylık kademeli doğal gaz tüketim limitlerini kamuoyuna duyurdu. Yeni düzenleme, konut abonelerine sağlanan destekleri tüketim miktarına göre belirleyerek, aşım durumunda maliyet esaslı fiyatlandırma uygulanmasını öngörüyor.
AYLIK TÜKETİM LİMİTLERİ NE OLDU?
Samsun özelinde kış aylarında yüksek enerji ihtiyacı göz önünde bulundurularak belirlenen limitler, Ocak ayında 298,45 sm³, Şubat’ta 274,12 sm³, Mart’ta ise 265,30 sm³ olarak belirlendi.
BAHAR VE YAZ AYLARINDA DESTEKLER DÜŞÜYOR
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Samsun’daki doğal gaz destek limitleri kademeli olarak azaltıldı. Nisan ayında 185,42 sm³, Mayıs’ta 98,15 sm³, Haziran’da 38,20 sm³, Temmuz’da 28,45 sm³, Ağustos’ta 25,12 sm³ ve Eylül’de 32,18 sm³ olarak uygulanacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: