Orta Karadeniz bölgesinde yarından itibaren hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüş yaşanacak. Bölgedeki illerde sıcaklıklar 5 ila 9 derece arasında azalacak ve yağışların etkili olması bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞINDA HİSSEDİLİR AZALMA
Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, yarından itibaren düşüş gösterecek. Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Samsun’da en yüksek 15 ve en düşük 7 derece, Çorum’da 10 ile -1 derece, Tokat’ta 11 ile 1 derece, Amasya’da 13 ile 1 derece, Ordu’da 14 ile 8 derece, Kastamonu’da 11 ile -2 derece ve Sinop’ta 16 ile 8 derece aralığında sıcaklıklar yaşanacağı belirtildi.
YAĞIŞ VE ZİRAİ DON UYARISI
Bölge genelinde hava soğuyacak ve yağışlar etkili olacak. Rakımı 1000 metreyi aşan yüksek kesimlerde yağmur ve sağanak yağışın yanı sıra karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı görülecek. Çiftçiler için zirai don riski konusunda uyarıda bulunan yetkililer, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahminlerini ve erken uyarılarını takip etmenin önemini vurguladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: