‘SADECE İSİMLERİ KALDI’
Radyo Gerçek’te dün yayınlanan ‘Maç Başlıyor’ programının konuğu Samsunspor’da çeşitli dönemlerde yöneticilik yapan Dr. Can Aydın oldu. Ercüment Gül’ün sunduğu programda Aydın, Samsunspor’la ilgili düşüncelerini söyledi. Kırmızı-beyazlı ekibi çocukluğundan bu yana takip ettiğini belirten Aydın, “Samsunspor’un kadro yapısını takip ediyoruz. Bu sene kötü başladı. Belki uyumsuz bir kadroydu. Uyum hali de zaman alacaktır. Ama baştan hoca tercihinin doğru bir tercih olmadığını düşünüyorum. Hocanın ben getirdiğim oyuncularında halen yeterli olmadığını düşünüyorum. Ama o gelen oyuncuların da isimlerinin kaldığını yaşlarının ilerlediğini hatırlatmak lazım” dedi.
‘HAKAN BAYRAKTAR GİBİ OYUNCU YOK’
Aydın, “En büyük eksik benim yönetim kurulunda olduğum dönemde bulunan Hakan Bayraktar gibi bir oyuncu yok. Bu tip oyuncularının çok fazla koşması gerekmez. Kanatlarımızda yetersiz. Tekrar ediyorum, kimse üstüne alınmasın. Şimdi yapacak bir şey yok. Devre arası beklenecek. Ama yine de devre arasına kadar maksimum puan toplanmalı. Şu anki durumda en fazla play-off umudu olabilir. Görüntü bunu gösteriyor. İlk iki için ise devre arasında mutlaka transfer yapılmalı” diye konuştu.
‘ÇOCUKKEN SAHADA TOP TOPLADIM’
Hastane hayatının saat 16.00’da bittiğini ve ondan sonra spor hayatına devam ettiğini söyleyen Dr. Aydın, “Yöneticiliğin Samsunspor’a özel bir durumu yok. Ben Samsunsporluyum. Samsunsporlu doğdum. Takım sahaya çıkarken 58 yaşındayım hala heyecanlanıyorum. Samsunspor yenerse mutluyum, yenilirse mutsuzum. Bu durum ister istemez ev halimize yansıyor. Ruh halimizi etkiliyor. Samsunspor’da görev yapmadığımız nokta kalmadı. Çocukken sahada topta topladım. Mutfaktan yetiştim. Yöneticilik yapmanın keyifli taraftarları da var. Ama hakikaten takımın için yöneticilik yapmak lazım” şeklinde konuştu.
‘HİÇ BİR YÖNETİCİ PARA KAZANMAZ’
Aydın, “Yöneticilik yapmak maddi veya manevi çıkarlarını düşünmek değil. Bu kulübü kullanmaktır. Samsunspor bizim sevdamız. Yönetici olarak her türlü yerde çalışmaktan onur duyarım. Herkese nasip olmaz. Allah bize bunu nasip etti. Çok hoş bir duygu. Yöneticilikte şöyle bir şey var. Dediğim gibi insanlar yöneticiliği doğru yapmalı. Başka bir amaç için kullanmamalı. O zaman takımlar sıkıntı çekmeye başlıyor. Reklam aracı olarak kullanmak takımada zarar verir. Hiçbir yönetici para kazanmaz. Aksine cebinden para gider. Hem para vereceksin, hem tepki alacaksın. Bu tepkiyi almamak için yöneticiliği doğru ve kuralına uygun yapacaksın. Yöneticilik yaparken, herkes alacağını yazsın dediler. O zamanlar harcadığım rakamları hatırlamıyorum. Çünkü bizim cebimizden çıkan para çok büyük bir para değil. Bu yöneticiliğin bedelidir. Verilen paranın yazılmasını doğru bulmam. Ama borç olarak verilen rakamlara bir şey diyemem. Onlar çünkü çok büyük paralar” ” ifadelerini kullandı.
‘SAMSUN FUTBOL ŞEHRİ’
Alt yapıya da değinin Dr. Can Aydın, konuşmasını şöyle tamamladı: “Samsun şartlarında Altınordu’ya benzer bir proje yapılabilir. Aslında Samsun bir futbol şehri. Çok ciddi futbolcular bu şehirden çıktı. Biraz da çalışmak lazım. Yönetim oluyor. Yönetim yapılırken, görev taksimi yapıyorlar. Demokratik bir sistemde gitmiyor. Şube görevleri 7’yi geçmez. Kulübü aslında bunlar yönetir. Diğerleri de iki haftada bir toplantıya katılır. Orada bana bari alt yapıyı ver cümlesi kuruluyor. Ciddi alt yapıyı isteyen şu ana kadar çok fazla görmedim. Yani alt yapıya gereken önem verilmiyor.”
Mustafa ATASEVEN
Yorumlar
Kalan Karakter: