Türk Metal Sendikası Samsun İl Temsilcisi olarak yeni atanan Yusuf Kurd ve yönetim kurulu üyeleri, Samsun Valisi İbrahim Şahin’i ziyareti etti.
Samsun’un sendikacılık anlamında sınıfta kaldığını belirten Başkan Kurd, 'İşçinin sendikalı olması hem işvereni hem de işçinin sigortası niteliğindedir. Bizim hedefimiz önce işveren daha sonra ise işçinin kazanmasıdır. İşveren kazandığı müddetçe işçide hakkını alması için biz varız. Kentimizde sendikamızın tek bacası olan fabrika Yeşilyurt Demir Çelik İşletmesidir. Biz bu yelpazeyi diğer fabrikalara da yaymak hedefindeyiz. Bunun için genç ve dinamik bir ekibimizle yola çıktık. Eminim ki, bu yolda başarılı olacağız. Bunun için gece-gündüz teşkilatlanmaya devam edeceğiz’ diye konuştu.
KAPIM SİZE HER ZAMAN AÇIK
Samsun’da sendikacılık anlamında Türk Metal Sendikası Samsun Yönetim Kurulu üyelerinin anlattığı sorunları iyi bildiğini ifade eden Vali İbrahim Şahin, 'Türk Metal Sendikası, ülkemizin barış içinde sözleşme yapan Türk-İş Konfederasyonu bünyesinde bulunan bir sendika. Yapacağınız teşkilatlandırma ve sözleşmeleri barış içinde gerçekleştireceğinize eminim. Yeni ve genç bir ekiple eminim ki, Samsun’da sendikanın önemini yapacağınız çalışmalarla işçilere ve işverenlerimize anlatacaksınız. Şayet bu konuda herhangi bir sorun yaşarsanız kapım size her daim açık olacak’ ifadelerinde bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: