Eski futbolcu ve futbol yorumcusu Sinan Engin, futbolseverlerin heyecanla beklediği Galatasaray-Fenerbahçe derbisi hakkında dikkat çeken bir iddiada bulundu. Deneyimli isim, 24 Şubat Pazartesi günü oynanacak mücadelede görev alacak hakemler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
SİNAN ENGİN’DEN ŞOK İDDİA
Beyaz TV'de yayımlanan Beyaz Futbol programında konuşan Sinan Engin, derbiyi yabancı hakem ekibinin yöneteceğini iddia etti. Sinan Engin yaptığı açıklamada "Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi yabancı olacak. VAR ve AVAR da yabancı olacak. Avrupalı olacak. En iyi Avrupalı hakemi futbol federasyonu getirecek. Derbinin hakemi mutlak yabancı olacak. Maçın triosu yabancı hakemlerden oluşacaktır. Yüzde bir Türk olma ihtimali var, o da olmaz. Avrupa'da çok önemli hakemlerle temastalar. En iyisini araştırıyorlar." ifadelerini kullandı..
TÜRK HAKEMİN DÜDÜĞÜ ASILIR
TFF yöneticisi Ural Aküzüm'ün, "Türkiye'de 2024-2025 futbol sezonunun sonuna kadar Türk hakemleri orta hakem olarak görev yapacak." açıklamasını değerlendiren Sinan Engin, derbide hakemin Türk olması durumunda ise yaşanacak senaryolarla ilgili "Derbinin hakemi Türk olursa, derbiden sonra onun düdüğü asılır. Ne kadar verirse versin kimse beğenmez. Türk hakem her zaman spekülasyon olur şu ortamda." değerlendirmesinde bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: