Sinop’ta özel gereksinimli bireylerin hayatlarını daha aktif hale getirmek, spora, sanata, sosyal ve kültürel hayata daha bağlı olmaları ve topluma kazandırılmaları amacıyla 2021 yılında ilki gerçekleşen ‘Özelim Projesi’ üçüncü yılına girdi. Merkez Yeni Spor Salonu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Sinop Gençlik Merkezi’nde yürütülecek eğitimlerde ilk etapta 103 öğrenci projeye katılacak. 2023-2024 Sinop’ta Özelim Projesi eğitim öğretim yılı açılışında konuşan Sinop Valisi Dr.Mustafa Özarslan, “Özel gereksinimli bireylerimizin, sosyal ve kültürel faaliyetlere etkin olarak katılmalarını sağlamak, spor, sanat ve eğitim hayatlarına destek olmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımızın başlatmış olduğu ‘Mutlu Çarşamba Projesi'ni, ilimizde Sinop’ta Özelim Projesi olarak gerçekleştiriyoruz. Sinop’ta Özelim Mutlu Çarşamba Günleri Projesi’nin ilimize, özel bireylerimize ve kıymetli ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum.
"ENGELLİ BİREYLERİN YANINDAYIZ"
Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, engelli bireylerin yanında olduklarını belirterek, “Toplumun dezavantajlı kesiminde yer alan özel gereksinimli bireylerin spora, sanata, sosyal, kültürel ve akademik hayata daha bağlı olmaları, yeni kişiler tanıyarak hayata ve topluma yeni bakış açıları kazanmaları ve kazandırmaları, mücadele ruhunun aşılanması ve toplumun dezavantajlı kesime karşı olan önyargılarının kaldırılması amacıyla 'Sinop’ta Özelim Projesi'nin üçüncü yılında da birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Her insanın yaşamı kadar engelli bireylerin hayatı ve istekleri de önemlidir. Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu kapsamda engelli bireylerin toplumda yalnızlaşmasını önlemek için bu proje ile onların yanında ve arkasındayız” dedi.
Sinop'ta özel proje 3 yaşında
Sinop’ta özel gereksinimli bireylerin spor yaparak günlük yaşantılarında daha aktif olması ve sosyal ilişkilerini geliştirmeleri amacıyla başlatılan ‘Özelim Projesi’ üçüncü eğitim öğretim yılına başladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: