Marketlerde satılan paketli tavuklar, salmonellanın en önemli kaynaklarından biridir. Eğer bu tavuklar doğru koşullarda kesilmezse, ete bulaşabilirler. Bakteriler, hayvanların dışkılarından kaynaklanan kirliliklerle tarlalardan gıda işleme tesislerine yayılabilir.
Salmonella Bakterisi Vücudumuza Girerse Ne Olur?
Salmonella bakterisiyle temas sonucunda enfekte olan kişiler, genellikle 6 saat ile 6 gün arasında hastalık belirtileri göstermeye başlarlar. Enfeksiyonlar çoğunlukla hafiftir ve birkaç gün içinde iyileşirler. Ancak, özellikle 5 yaş altı çocuklarda ve bağışıklık sistemi zayıf bireylerde ciddi hastalıklara yol açabilir. Salmonella enfeksiyonu, ishal, yüksek ateş ve karın ağrısı gibi belirtilere neden olabilir. Nadir durumlarda, enfeksiyon kan yoluyla yayılarak daha ciddi komplikasyonlara sebep olabilir.
Salmonelladan Korunmak İçin Alınabilecek Önlemler
Çiğ etleri uygun şekilde pişirin ve iç sıcaklığını termometre ile ölçün.
Çiğ etleri hazırladıktan sonra ellerinizi yıkayın ve kontamine olmuş yüzeyleri dezenfekte edin.Mutfak yüzeylerine ve diğer gıdalara bulaşmayı önlemek için farklı tahtalar ve bıçaklar kullanın.Çiğ etlerle diğer gıdaları ayrı saklayın veya sıvı geçirmeyen torbalara koyun. Çiğ etleri yıkamayın, çünkü bu salmonella bakterisinin lavabonuza yayılmasına neden olabilir. Uzman Görüşleri Vermont Üniversitesi'nde salmonella üzerine araştırmalar yürüten Dr. Andrea Etter, evcil hayvanlara dokunduktan sonra ellerinizi mutlaka yıkamanızı öneriyor.
Cornell Üniversitesi Tarım ve Yaşam Bilimleri Koleji'nden veteriner ve gıda bilimci Martin Wiedmann, et ürünlerinin mutlaka tavsiye edilen en düşük sıcaklığa kadar pişirilmesi gerektiğini vurguluyor.ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden Dr. Louise François Watkins, çiğ tüketilecek gıdaları buzdolabında soğutmanızı ve ılık ortamlardan kaçınmanızı öneriyor.
Salmonella enfeksiyonları, dünya genelinde milyonlarca insanı her yıl etkilemektedir. Bu bakteriden korunmak için çiğ etlerin doğru şekilde pişirilmesi, hijyen kurallarına uyulması ve çiğ etlerle diğer gıdaların temasının önlenmesi önemlidir. Uzmanlar, bu konuda bilinçli olunmasını ve gerekli önlemlerin alınmasını tavsiye etmektedirler. hürriyet
Çiğ etleri hazırladıktan sonra ellerinizi yıkayın ve kontamine olmuş yüzeyleri dezenfekte edin.Mutfak yüzeylerine ve diğer gıdalara bulaşmayı önlemek için farklı tahtalar ve bıçaklar kullanın.Çiğ etlerle diğer gıdaları ayrı saklayın veya sıvı geçirmeyen torbalara koyun. Çiğ etleri yıkamayın, çünkü bu salmonella bakterisinin lavabonuza yayılmasına neden olabilir. Uzman Görüşleri Vermont Üniversitesi'nde salmonella üzerine araştırmalar yürüten Dr. Andrea Etter, evcil hayvanlara dokunduktan sonra ellerinizi mutlaka yıkamanızı öneriyor.
Cornell Üniversitesi Tarım ve Yaşam Bilimleri Koleji'nden veteriner ve gıda bilimci Martin Wiedmann, et ürünlerinin mutlaka tavsiye edilen en düşük sıcaklığa kadar pişirilmesi gerektiğini vurguluyor.ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden Dr. Louise François Watkins, çiğ tüketilecek gıdaları buzdolabında soğutmanızı ve ılık ortamlardan kaçınmanızı öneriyor.
Salmonella enfeksiyonları, dünya genelinde milyonlarca insanı her yıl etkilemektedir. Bu bakteriden korunmak için çiğ etlerin doğru şekilde pişirilmesi, hijyen kurallarına uyulması ve çiğ etlerle diğer gıdaların temasının önlenmesi önemlidir. Uzmanlar, bu konuda bilinçli olunmasını ve gerekli önlemlerin alınmasını tavsiye etmektedirler. hürriyet