T.C.
VEZİRKÖPRÜ
(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU
2022/2 SATIŞ
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
TAŞINMAZIN
Özellikleri :Samsun İli, Vezirköprü İlçesi, Mehmet Paşa Mahallesi, 30 Ada, 1 Parsel, Taşınmaz belediye imar planı içerisinde alt yapı sorunu yoktur. Belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır. Taşınmaz üzerinde 2 katlı ahşap bina olup toplan alanı 137 m2dir. Bina yaklaşık olarak 50-65 yıllık bakımsız durumdadır, yıpranma payı %85 dir. Şehir merkezine yakın konumdadır.
Adresi : Mahmet Paşa Mahallesi 1017 Sokak No:5 Vezirköprü / SAMSUN
Yüzölçümü : 68,51 m2
Kıymeti : 138.456,00 TL
KDV Oranı : %1
Kaydındaki Şerhler :İzmir 27.İcra Müdürlüğünün 2014/3952 Esas, alacaklı Safiye Durak lehine. İzmir 9.İcra Müdürlüğünün 2016/17359 Esas, Arslan Kaya hissesi üzerinde. İzmir 27.İcra Müdürlüğünün 2018/3334 Esas, Arslan Kaya hissesi üzerinde.
1. Satış Günü : 20/06/2022 günü 09:50 - 09:55 arası
2. Satış Günü : 18/07/2022 günü 09:50 - 09:55 arası
Satış Yeri : Vezirköprü Adliyesi Sulh Hukuk Mahkemesi Duruşma Salonu
Satış şartları :
1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır.)
3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2022/2 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.15/04/2022
https://www.ilan.gov.tr/ilan/970965/emlak-bina-apartman-samsun-vezirkoprude-2-katli-ahsap-bina-mahkemeden-satiliktir
Yorumlar
Kalan Karakter: