Karadeniz'de, 1 Eylül'de başlayan av sezonundan istenilen verim alınamasa da balık tezgahları kültür balıkları sayesinde boş kalmadı
Balık çiftliklerinde üretilen çupra (çipura), levrek, somon gibi kültür balıkları tezgahları süslerken, bugün başlayacak av yasağıyla birlikte tezgahlar tamamen kültür balıklarına kalacak. Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, denizin bu yıl büyük umutları olan balıkçıları mutlu etmediğini söyledi. Denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılığın 1 Eylül’de başladığını, bugün ise genel av yasağı dönemine girileceğini belirten Kıyak, "Bu sezon hamsi av sezonunun devamında beklenen barbunya, çinekop, lüfer, mezgit, istavrit gibi deniz balıkları da çok olmadı" dedi. Türkiye'de yetiştirilen kültür balıklarının yüzde 70'inin Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini vurgulayan Kıyak, kafes balıklarının besin değerinin yüksek olması dolayısıyla tüketicilerce tercih edildiğini kaydetti.
Güncel
16 Nisan 2018 - 11:01
Tezgahlar kültür balıklarıyla canlandı
Karadeniz'de, 1 Eylül'de başlayan av sezonundan istenilen verim alınamasa da balık tezgahları kültür balıkları sayesinde boş kalmadı
Güncel
16 Nisan 2018 - 11:01