UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu rövanşında Kuzey Makedonya temsilcisi KF Shkëndija ile karşılaşacak olan Samsunspor’da teknik direktör Thorsten Fink, turu geçerek kulüp tarihine geçmek istediklerini söyledi. Kırmızı-beyazlı ekibin başındaki ilk iç saha maçına çıkacak olmanın heyecanını yaşadığını belirten Fink, taraftar desteğinin belirleyici olacağını vurguladı.
İLK KEZ İÇ SAHADA HEYECAN
Samsun’da ilk kez taraftar önüne çıkacağını dile getiren Fink, karşılaşmayı sabırsızlıkla beklediğini ifade ederek, “Son 16’ya kalmak kulüp adına tarihi bir başarı olur. Göreve geleli kısa süre oldu ancak takıma enerji kattığımızı düşünüyorum. İlk maçta bunu sahaya yansıttık” dedi.

KAZANMAK ZORUNDAYIZ
Takımın oyun anlayışına değinen Fink, sadece savunma ya da kontra atağa dayalı bir futbol istemediğini belirterek, “Kendi oyunumuzu oynamak istiyoruz. Enerji ve özgüvenle sahada olmalıyız. Farklı oyuncu tercihleri olabilir, iki forvetle de oynayabiliriz. Bu maçı mutlaka kazanmalıyız” diye konuştu.
AVANTAJI KULLANMAK İSTİYORUZ
Rakibin iç sahada güçlü bir ekip olduğuna dikkat çeken deneyimli teknik adam, “Onlar sahalarında sadece bir maç kaybetti. Buna rağmen deplasmanda kazandık ve avantaj elde ettik. Bu avantajı iyi kullanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“TARİH YAZMAK BİZE BAĞLI”
Hedeflerinin turu geçmek olduğunu vurgulayan Fink, “Adım adım ilerlemeliyiz. Yarınki maçı en iyi şekilde oynamalıyız. Tarih yazmak bizim elimizde. Kulüpte büyük bir enerji var ve oyunculara çok iyi imkanlar sağlanıyor. Başarı için herkes elinden geleni yapıyor” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: