Edinilen bilgilere göre, Amerika’nın Seattle kentinden bu sabah havalanan Türk Hava Yolları uçağının pilotu, uçuşun hemen ardından baygınlık geçirdi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
THY PİLOTU UÇUŞ SIRASINDA HAYATINI KAYBETTİ
Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “TK204 sefer sayılı Seattle-İstanbul uçuşunu gerçekleştiren TC-LGR kuyruk tescilli Airbus A350 tipi uçağımızın kaptan pilotu İlçehin Pehlivan, sefer sırasında baygınlık geçirmiştir. İlk müdahale uçağın içinde yapılmış, ancak başarılı olamamıştır. Kokpit ekibi, 1 kaptan ve 1 yardımcı pilot ile acil iniş kararı almış, ne yazık ki Kaptanımız iniş öncesinde hayatını kaybetmiştir.
2007 yılından beri Türk Hava Yolları’nda görev yapan 59 yaşındaki İlçehin Pehlivan, en son 08.03.2024 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş Havacılık Tıp Merkezinde periyodik sağlık muayenesinden geçmiş ve herhangi bir sağlık sorunu bulunmamıştır.
Uçak, New York’a acil iniş yapmış olup, yolcuların Türkiye’ye dönüşü New York üzerinden planlanmıştır. Türk Hava Yolları ailesi olarak, kaptanımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: