Türkiye’yi AB’ye artan genç nüfusu yüzünden almadıklarını iddia eden Paşayeva, 'Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne niye almıyorlar? Bunun gerçek nedenlerinin bazı kriterlerinden dolayı mı almıyorlar zannediyorsunuz. Hayır. Türkiye büyük bir devlet, büyük bir nüfus. Özellikle artan genç nüfusun Avrupa’nın idare edilmesinde söz sahibi olmasını istemiyorlar. En önemli dert budur. ‘Bu kadar genç nüfusu biz Avrupa’ya bıraksak ne olur’ diye insanlar kafalarında 30-40 yılın planını kuruyorlar. Bu planı bana en ünlü sosyologlardan biri söyledi. Sonra bana ‘Türkleri biz işçi olarak aldık. Çünkü ekonomimizin ihtiyacı vardı. Ama o işçi olarak aldığımız Türkler bir nesil sonra çocuklarının işçi olmasını istemediler. Üçüncü nesil de ‘benim çocuğum da belediye başkanı olacak, milletvekili olacak, parti başkanı olacak. Dördüncü nesil de ondan daha iyi fikirlerle geliyor’ diyor. Bunlar bazı düşünceleri çok ciddi şekilde rahatsız ediyor’ diye konuştu.
Türkiye’yi Ab’ye Nüfusu ıçin Almıyorlar
Samsun’a gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne (AB) büyük bir devlet ve özellikle artan genç nüfusu nedeniyle almak istemediklerini söyledi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: