Samsun Haber - Samsun’un un üreticisi ve ihracatçısı Ulusoy Un, Hatay Antakya Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan yeni un fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Başkanı Doç. Dr. Lütfi Savaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ömer Ersever ve diğer protokol üyeleri, düzenlenen açılış törenine katıldı.
FABRİKA SAYISI 5’E ÇIKTI
Nisan ayında gerçekleştirilen satın alma ile elde edilen buğday kırma kapasitesi 275 ton/gün olan fabrika, deprem bölgesinin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla teknoloji yenileme çalışmalarının ardından faaliyete geçti. Aynı zamanda, Ulusoy Un'un güney ve güneydoğu bölgelerine daha uygun maliyetli nakliye ile erişim imkanını artıracak. Ulusoy Un, bu yeni fabrika ile birlikte mevcut fabrika sayısını 5'e çıkardı ve toplam üretim kapasitesini 4.200 ton/güne yükselterek Türkiye'nin en büyük un üreticisi olma konumunu korudu.
102 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR
2023 yılının ilk 9 ayında 24 milyar TL satış hasılatı elde eden Ulusoy Un, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 75 oranında bir büyüme kaydetti. Şirket, Hatay'daki yeni fabrikanın yanı sıra, Samsun ve Çorlu'daki diğer tesisleriyle Türkiye genelinde geniş bir üretim kapasitesine sahip. Açılış töreninde konuşan Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, şirketin Türkiye'nin yanı sıra dünya genelinde 102 ülkeye ihracat yaptığını vurgulayarak, yeni fabrikanın bölgesel ekonomiye katkı sağlayacağını ve ihracat tonajında artış hedeflendiğini belirtti.
ANADOLU’NUN EN BÜYÜK 17. FİRMASI
Ulusoy Un, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük ihracatçıları arasında yer alıyor ve sadece Türkiye'nin değil, dünya genelinde gıda güvenliğine hizmet eden bir şirket olarak öne çıkıyor. Şirketin, alternatif finansman kaynaklarına erişim ve yenilenebilir enerji yatırımları gibi alanlarda da önemli başarıları bulunuyor. Ekonomist dergisinin "Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasına göre Ulusoy Un, Anadolu'nun en büyük 17. firması olarak sıralanmıştır.
Yorumlar
Kalan Karakter: