Ermut, TVF’nin 360 milyar dolarlık aktif büyüklüğü ile dünyadaki varlık fonları arasında ilk 10’a girdiğini ve Türkiye’nin en büyük holdingi konumunda olduklarını belirtti.
Vakıfbank’la ilgili satış iddialarına değinen Ermut, “Henüz Vakıfbank’ta kapsamlı bir satış söz konusu olmadı. Yalnızca yabancı yatırımcılardan gelen talepler doğrultusunda yüzde 1,53 oranındaki hissemizi el değiştirdik. Doğru zaman ve koşullar oluştuğunda, stratejik olarak değerlendirme yapabiliriz” dedi.
Ermut ayrıca, TVF’nin diğer satış ve halka arz planlarına da işaret ederek, “Doğru fırsat geldiğinde Türk Telekom dahil diğer yatırımlarımızda da adım atabiliriz. Milyar dolarlık halka arzlar gündemde” ifadelerini kullandı.
TVF yetkilileri, Vakıfbank dahil tüm stratejik yatırımlarda kararların dikkatle ve piyasa koşullarına göre şekillendirileceğini vurguladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: