İsrail ve Filistin arasında yaşanan gerilime Samsun'dan tepki geldi. Vatan Partisi Samsun İl Başkanı Haydar Çolak, İsrail'in Filistin'e insanlık dışı saldırıları ve zulme karşı çözüm önerilerine yönelik basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki eylemde Vatan Partililer, "Kahrolsun İsrail, kahrolsun ABD" pankartları taşıdı.
"YÜKSEK SESLE KAZANILMIŞ SAVAŞ YOKTUR"
Başkan Haydar Çolak, AK Parti hükümetinin dış politikasını derhal değiştirmesi gerektiğini ifade ederek, "Yüreklerimiz Filistin’le çarpıyor. Türk milleti ve bütün insanlık Filistin davasıyla beraberdir. Filistin’de İsrail siyonizmini yerle bir eden kardeş halkımızı ve hepimiz için mücadele eden kahraman kardeşlerimizi selamlıyoruz. Ancak gelinen aşamada ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı, Gazze’deki vahşete karşı lanetlemeler, kınamalar, sözlü tepkiler yetmez. Sözün bittiği yerdeyiz. Artık harekete geçme zamanıdır. İçimizi rahatlatmak için değil, sonuç almak için meydanlardayız. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında, Kürecik Üssü’nde, İncirlik Üssü’nde Ankara’da, İstanbul’da, Diyarbakır’da çözüm için toplanıyoruz. Her eylemimiz, mücadelenin başarısına hizmet etmek içindir. Yüksek ses çıkararak kazanılmış bir savaş yoktur. İsrail’e veya dünyaya çağrılar yaparak önlenecek bir savaş yoktur. Savaş güçle kazanılır. İşte burada üzerimize düşen sorumluluklar vardır. Filistin direnişini destekliyorsak, Türkiye’nin güvenliğini istiyorsak, siyonizmin ve emperyalizmin yenilgisini istiyorsak, AK Parti Hükümeti dış politikasını derhal değiştirmelidir. " diye konuştu.
"TÜRKİYE NATO'DAN ÇIKMALIDIR"
Suriye ile her alanda işbirliği yapılması gerektiğini dile getiren Çolak, "Türkiye, Suriye, İran, Rusya ve Irak ortak harekâtla Suriye’nin kuzeyindeki ABD-İsrail güdümlü bölücü terörü bitirir. PKK-DEAŞ ve bütün terör örgütleri temizlenir. En önemlisi, İkinci İsrail Planı'na en büyük darbe vurulur. Komşularımız buna hazırdır. Sadece bu adım dahi, dünya dengelerini değiştirir ve Filistin’e en büyük destek olur. ABD ve NATO tarafından kullanılan İncirlik ve Kürecik üsleri derhal bütünüyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tam denetimine alınmalıdır. ABD ve NATO askerleri ülkelerine gönderilmelidir. Yanlış Ukrayna politikasından acilen vazgeçilmelidir. İsveç’in NATO üyeliği derhal reddedilmelidir. Bununla yetinmemeli, NATO’dan çıkmak Türkiye için artık ölüm-kalım meselesidir. Batılı finans merkezlerine bağlı, iflas eden Atlantikçi borçlanma ekonomisi derhal terk edilmelidir. Londra ve New York Bankalarında para dilenmek yerine acilen Milli ve Üretimci program yürürlüğe konulmalıdır." diye konuştu.
"VATAN PARTİSİ BÜYÜK ÇÖZÜMLER PARTİSİDİR"
Başkan Çolak, Filistin sorunu için Türkiye'nin yapması gereken çözüm önerilerini sürdürerek, " Yurtdışına kaçırılan, halkımızın alın teriyle kazanılmış 500 Milyar Doları Türkiye’ye acilen getirilmelidir. KKTC’nin tanınması için, Türkiye gibi NATO tehdidiyle karşı karşıya olan ülkelerden başlayarak doğru strateji ve eylem planı hayata geçirilmelidir. Kesin çözüm için bu siyasetleri Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize arz ediyoruz. Türkiye ancak bu çözümlerle aydınlığa, refaha ve insanlık davasına zaferlerine ulaşabilir. Bütün Milletimizi, toplum öncülerimizi, kamuoyunu bu siyasetler etrafında birleşmeye çağırıyoruz. Çözüm buradadır. Filistin davasında sonuç almanın yolu buradadır. Gazze’ye destek buradadır. Söz, Türkiye hükümetindedir. Türkiye kaçınılmaz olarak bu siyasetleri uygulayacaktır. Vatan Partisi işte bu büyük çözümlerin partisidir." şeklinde konuştu.
Vatan Partisi Samsun İl Başkanı Haydar Çolak, Gazze için sözün bittiği yerdeyiz
Vatan Partisi Samsun İl Başkanı Haydar Çolak, İsrail'in Filistin'nin Gazze şeridine yönelik vahşetine karşı lanetlemeler, kınamalar, sözlü tepkilerin yetmeyeceğini belirterek, "Sözün bittiği yerdeyiz. Artık harekete geçme zamanıdır. Yüksek ses çıkararak kazanılmış bir savaş yoktur." dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: