2017 İşitme Engelliler Olimpiyat (Deaflympics) Oyunları Samsun için büyük bir nimet.
Yaşadığımız şehrin dünya arenasında tanıtılması ve olimpiyat oyunlarını düzenlendiği zaman aralığında şehir ekonomisine vereceği katkının ne kadar iyi olacağını tartışmaya bile gerek yok.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da bu konu üzerinde büyük mesai harcadığını inkar edemeyiz.
Yapılan spor tesisleri ise olimpiyatların ardından Samsun'a büyük kazanım olacak. 22 branşta düzenlenecek olan olimpiyatlar için Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, gecesini gündüzüne katarak Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan aldığı talimatlarla çalışmaları sürdürüyor.
Batıpark'ta bulanan spor tesislerinin ise yüzde 80'lik kısmı tamamlanmış. Nisan ayında ise tam kullanabilir hale geleceği belirtiliyor.
Samsun'da 2017 yazı çok renkli geçecek. Tam bir spor ziyafeti çekecek Samsunlular...
Otel sahipleri mutlu olacak mesela. Çünkü 6 bin spor adamı ve 10 bin civarında sporcunun gelmesi bekleniyor.
Sokaktaki esnaf akşam evine mutlu gidecek. Çünkü Samsun'a gelenler, boş zamanlarında çıkıp gezecekler, hoşlandıkları şeyleri alacaklar.
Yani Samsun'un esnafından, dolmuşçusuna, otelcisinden, sokaktaki baloncusuna kadar herkes faydalanacak.
Bunun için olimpiyatlar Samsun adına büyük bir nimet...
Yorumlar
Kalan Karakter: