Yılbaşı heyecanı herkesi sardı. Kutlama yapmak için geri sayım başladı. Peki yılbaşında hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı.
5 GÜNLÜK RAPOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı. Balkanlar'dan gelen soğuk hava Trakya'nın yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bırakırken hava sıcaklığı 3 ila 5 derece azalıyor. Meteoroloji'den 9 il için 'sarı kodlu' kuvvetli yağış uyarısı geldi. İstanbul'da sıcaklık 10 derecenin altına düşüyor. İşte il il hava durumu.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ KIYILARI YAĞIŞLI
Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz kıyıları, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Eskişehir, Konya, Sivas, Zonguldak, Sinop, Tokat, Elazığ ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YÜKSEK KESİMLERDE KAR VAR
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Antalya, Rize, Artvin, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Çanakkale'nin güney, Balıkesir'in batı, İzmir'in kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.
Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimler ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.
Türkiye üzerindeki yağışlı hava kütlesi meteoroloji radarına böyle yansıdı

'SALI GÜNÜNE KADAR SÜRECEK'
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyla medya X hesabından yaptığı paylamışında İstanbul için bugün ve yarın yağış uyarışında bulunarak şunları söyledi;
"Bugün sabah Kırklareli, doğu anadolu, orta ve doğu karadeniz iç kesimleri, Ege nin iç yüksekleri, Gece Kütahya Eskişehir Afyon Balıkesir Bilecik İsparta, Şırnak, Pazar pazartesi Toroslar, göller bölgesi, Niğde Kayseri Sivas Maraş çevresinde kky ve kar var. Salı Çarşamba yağış yok"
Şen bir sonraki paylaşımında ise şu ifadelere yer verdi;
İstanbul bugün yarın yağmurlu 10 C. Rüzgar kuzey doğudan kuvvetli esiyor. Ankara sabah sisli yarın hafif KKY 5 C. İzmir bugün yağmurlu 11C. Antalya sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı 13C
9 İL İÇİN 'SARI' KODLU UYARI
Meteoroloji'nin Meteo Uyarı sistemine göre, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Hakkari, İzmir, Kütahya, Manisa, Van ve Şırnak için 'sarı' kodlu uyarı verildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: