Bakan Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, 10 bin polis alımıyla ilgili resmi duyuru yakın zamanda yapılacak. Duyuru, alım tarihleri ve başvuru şartları hakkında detaylı bilgiler içerecek. Bakan Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yakında duyuru yapacağız" ifadelerini kullanarak polis adaylarını bilgilendirmiş durumda.
Başvuru şartlarına ilişkin ön bilgiler ise POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezleri) başvuru şartları çerçevesinde açıklanmış durumda. Bu şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, lisans veya önlisans mezunu olmak, belirli bir KPSS puanı almış olmak ve yaş kriterleri gibi detaylar bulunuyor.
BİNLERCE PERSONEL ALINACAK
Özellikle şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için ayrılan kontenjanın puan şartı da belirtilmiş. Bu adaylardan lisans mezunları için belirlenen taban puanın en az %80'ini almış olmak gerekiyor.
Alımın kadro dağılımına bakıldığında, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 bin personel kadrosu ihdas edildiği görülüyor. Bu kadrolar arasında merkez teşkilatı için 500 polis memuru, 90 başmüfettiş, 10 merkez emniyet müdürü; taşra teşkilatı için ise 9 bin 500 polis memuru ile moral eğitim merkezi müdürü ve moral eğitim merkezi müdür yardımcısı kontenjanları bulunuyor.
Ancak, detaylı bilgilerin resmi duyuru ile birlikte açıklanması bekleniyor. Adaylar, duyurunun yapılmasının ardından başvuru sürecine hazırlanabilecekler.
Yorumlar
Kalan Karakter: