Samsun haber -Samsun'un Asarcık ilçesinde, gastronomi turizmi eylem planı doğrultusunda gerçekleştirilen bir etkinlikle kaz tiridi tanıtıldı. Asarcık Kaymakamlığı ve Asarcık Belediyesi'nin koordinasyonunda düzenlenen programa, Gastronomi Turizmi Kurulu Koordinatörü Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Asarcık Kaymakamı Hakan Köksal, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz ile ilçe protokolü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.KAZ TİRİDİ, ERİK SUYU VE TURŞU
Asarcık Üreten Kadınlar Derneği (ASUDER) üyelerinin geleneksel yöntemlerle hazırladığı kaz tiridi, etkinlikte davetlilere erik suyu ve turşu eşliğinde sunuldu. Yerel kültürün önemli bir parçası olan bu lezzetin tanıtımı, gastronomi turizmi kapsamında yapılan çalışmaların bir yansıması olarak dikkat çekti. Programda konuşan Gastronomi Turizmi Kurulu Koordinatörü Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Asarcık ilçesini gastronomi turizmi ağına dahil etmek adına yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti. Asarcık Kaymakamı Hakan Köksal ise bu etkinliğin ilçede bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek, geleneksel lezzetlerin tanıtımı için çalışmaların süreceğini vurguladı.
İLÇEYE TİRİT EVİ KAZANDIRMA PROJESİ GELİYOR
Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, ileriye dönük projeler arasında ilçeye Tirit evi kazandırmak olduğunu ve bu kültürü gelenekselleştirmeyi planladıklarını belirtti. Yerel lezzetlerin sadece tanıtımını değil, aynı zamanda korunmasını ve yaşatılmasını hedefleyen bir yaklaşımı benimsediklerini ifade etti.
Yemek sunumunun yapıldığı işletmenin sahibi Cüneyt Koral, kaz tiridini ilçeye gelen misafirlerin ve ilçe halkının tadacağı bir yer olmadığını belirterek, "Açmış olduğumuz işletmede ASUDER üyesi kadınlar ile koordineli olarak çalışıyoruz. Misafirlerimize bu lezzeti sunmaya hazırız. Asarcık'ta yöresel lezzetlerin sunumu ve ilçemizin tanıtımı için öncülük etmekten çok memnunuz" dedi.
AA