Başkan Mustafa Demir’in Gülsan Sanayi Sitesi’ndeki esnafların arazi ve işyerlerini kamulaştırırken, yeşil alan bedeli olarak kamulaştırdığı, Toybelen’de yapılan sanayi sitesindeki yerleri ise ticari alan tarifesi üzerinden alt katı başkasına üst katı başkasına sattığı ve fiyat farkı aldığı ortaya çıktı.
GÜLSAN’DA HAK GASPI İDDİASI
Bu uygulamaya sert tepki gösteren İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Grup Başkanvekili Dr. Ayhan Ayvaz, “Mustafa Demir’in bu uygulaması ve Gülsan Sanayi Sitesi ile ilgili, geçmiş dönemde hayata geçirilmeye çalışılan, esnafın da tepkisini, alan ve yargının dur dediği uygulamalardan da anlaşılacağı üzere Gülsan’da hukuksuzluk ve hak gaspı devam etmektedir. Gülsan Sanayi Sitesi’nin imar planları ve Belediye’nin kanuna hile yaparak aynı değişiklikleri tekrar yeni planmış gibi gösteren uygulamaları da yargıdan dönmüştür. Son plan için yargı süreci devam etmektedir. İptali halinde birçok hukuki sorun ortaya çıkacak ve belediye istimlak bedellerini geri ödemek zorunda kalacak ve kamu zararına yol açacaktır. Bunun yanı sıra, yerlerinden edilen ve fahiş fiyatlarla Toybelen’de işyeri edinmek için müracaat eden esnaf da maddi olarak perişan durumdadır.
ESNAFIN DURUMU NE OLACAK?
Toybelen’de yer almaya maddi gücü olmayan esnafın durumu ne olacaktır. Bu esnafımıza yer gösterilecek mi, yoksa açlığa mı mahkum edilecek! Sayın Demir’i hukuka uymaya, zaten darboğazda olan esnafı daha da yok edecek bu uygulamadan vazgeçmeye ve adil davranmaya çağırıyoruz” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: