Son dönem gerçekleştirdiği atılımlarıyla ses getiren baklavacı Ali Kemal, Samsun’dan tüm Türkiye ve dünyaya ihracat yapmak için kolları sıvadı
BİN KİŞİYE İSTİHDAM
Ballı, portakallı, hurmalı, muzlu ve daha birçok baklava çeşidiyle 26 ile toptan satış hizmeti veren Baklavacı Ali Kemal, yeni ürünleri çikolata kaplı baklava, helvalı baklava, tayınlı baklava ve lokumlu baklava çeşitleriyle satış ağını genişleterek; Tüm Türkiye’deki marketler, tatlıcılar, pastaneler ve kafelere açılıyor. Ürün kalitesinde yüksek standart ve sorunsuz satış hizmetiyle faaliyet gösterdiklerini belirten işletme sahibi Ali Turhan, “Yakın tarihte bin kişiyi istihdam edecek bir baklava fabrikası projemizi hayata geçireceğiz. Samsun’un Türkiye ve dünyaya açılan markalara ihtiyacı var. Bu anlamda biz de elimizi taşın altına koyarak sorumluluktan kaçmayacağız” şeklinde konuştu.
BİR YIL SAKLAMA ÖMRÜ OLAN ÇİKOLATA KAPLI BAKLAVA
Türkiye’de bir ilk olarak çikolata kaplı baklava üretimine başlayan Baklavacı Ali Kemal, tam bir yıl saklama ömrü olan bu ürünüyle şimdiden birçok talep ve sipariş almaya başlamış durumda. Yakın gelecekte Türkiye’de ‘baklava’ denilince akla ilk gelen isim olmayı hedefleyen firma, bu doğrultuda durmaksızın çalışmaya devam ederken; İşletme sahibi Ali Turhan, “26 ile satış yaptığımız için şu an zaten geniş bir ağa sahibiz ancak bu yetmez. Biz Tüm Türkiye’de ve dünyada geniş bir satış ağı oluşturmaya başladık. Ürünlerimiz çok daha fazla yerde tüketiciye ulaşmaya başladı” dedi.
BAKLAVA MEŞAKKATLİ İŞTİR
Gıda sektöründe hazırlanış ve son tüketiciye ulaşma noktasında en riskli ürünlerden birinin baklava olduğunu dile getiren Ali Turhan, baklava üretiminde kaliteden taviz verme lükslerinin bulunmadığını, üretimde verilen en küçük tavizin bile ürün kalitesi ve lezzetini doğrudan etkileyeceğini; bu yüzden en yüksek standartlarda faaliyet göstermek zorunda olduklarını ekledi. Samsun’dan tüm dünyaya açılmaya hazırlanan Baklavacı Ali kemal, yakın zamanda ulusal gıda devleri arasında yerini almaya kararlı.