Samsun haber - CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, AK Parti iktidarını sert bir dille eleştirerek, Samsun halkının bir kez daha kandırılmaması gerektiğini vurguladı. Özdağ, Çinli otomobil üreticisi Chery’nin Samsun’da fabrika kuracağına dair çıkan haberlerin çelişkili olduğunu söyledi.
CHERY YATIRIMI GERÇEK Mİ, YALAN MI?
Samsun yerel basınında yer alan haberlere göre, Çinli otomobil üreticisi Chery’nin Samsun’da yıllık 200 bin araç kapasiteli bir üretim tesisi kurmayı planladığı ve bu yatırımın 1 milyar dolar değerinde olduğu iddia edildi. Ancak Reuters’ın haberine göre, Chery’den üst düzey bir yetkili, Türkiye’de fabrika kurma planlarının olmadığını, yalnızca ülkedeki işlerini genişletmek için üçüncü bir tarafla ortaklık aradıklarını belirtti. Özdağ, bu çelişkili açıklamaların yatırımın kesinliği konusunda ciddi belirsizlik yarattığını dile getirdi.

HUKUK VE EKONOMİ ENDİŞELERİ YATIRIMCIYI KAÇIRIYOR
Özdağ, Türkiye’de hukukun üstünlüğü, mülkiyet hakları ve ekonomik belirsizlikler konusundaki endişelerin Chery gibi yatırımcıları zor durumda bıraktığını savundu. “AKP iktidarının yarattığı siyasi ve sosyoekonomik kaotik ortam, keyfi karar alma süreçleriyle birleşince yatırımcı güvenini ve ekonomik istikrarı baltalıyor” diyen Özdağ, bu şartlarda Chery’nin ortak bulmasının kolay olmayacağını ifade etti.
22 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM İKİ GÜNDE ERİDİ
Son iki yılda Türkiye’ye 22 milyar dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu hatırlatan Özdağ, Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart 2025’te gözaltına alınmasıyla başlayan süreçte ise büyük bir ekonomik kayıp yaşandığını belirtti. Özdağ, “Merkez Bankası’nın net döviz rezervleri, döviz piyasalarındaki dalgalanmaları dengelemek için yaklaşık 27,8 milyar dolar azaldı. Halkımız aç kalma, soğukta ve karanlıkta kalma pahasına kazanılan yabancı sermaye, Erdoğan iktidarının devamını sağlama uğruna iki günde yok edildi” dedi.
ÖNCE HUKUK VE DEMOKRASİYİ DÜZELTİN
CHP Samsun İl Başkanı Özdağ, “Chery’nin Samsun’da yatırım yapma planlarıyla ilgili ciddi problemler var. Samsun halkını bir kez daha aldatmayın. Önce bozduğunuz hukuk ve demokrasi kantarının ayarını düzeltin” çağrısında bulundu.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: