Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırıları ile işgal altında tuttuğu Batı Şeria’nın Tulkerim şehrine düzenlediği hava saldırısına sert tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada, “Gazze’de soykırım uygulayan ve Lübnan’ı istila eden İsrail, Batı Şeria’da da uluslararası hukuku sistematik olarak ihlal etmektedir” denildi. Açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden Filistinlilere Allah’tan rahmet dilendi.
“İSRAİL, ULUSLARARASI BARIŞ VE GÜVENLİĞİ TEHDİT EDİYOR”
Bakanlık açıklamasında, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarının uluslararası barış ve güvenliğe ciddi bir tehdit oluşturduğu vurgulandı. İsrail’in her adımının Filistin halkının meşru haklarını yok etmeye yönelik olduğu belirtilerek, İsrail’in işgal politikalarına karşı harekete geçilmesi çağrısı yapıldı.
BM VE DÜNYA ÜLKELERİNE ÇAĞRI
Dışişleri Bakanlığı, başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere tüm uluslararası kuruluşları ve dünya ülkelerini İsrail’in saldırılarını durdurmaya ve Filistin halkının haklarını savunmaya davet etti. Açıklamada, “İsrail’in uluslararası hukuka aykırı saldırıları durdurulmalı, Filistin halkının meşru hakları korunmalıdır” ifadeleri kullanıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: