Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, uzun süredir hazırlıkları devam eden Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi (GETAD) hakkında önemli bilgiler paylaştı. Seçim beyannamesinde yer alan modelin kapsamlı bir çalışma sonucu olgunlaştığını belirten Yılmaz, mevcut sosyal yardımların bu yeni sistem altında birleştirileceğini ifade etti.
Yılmaz, büyükşehirlerin yaşam koşulları ve emekliler dâhil olmak üzere farklı toplumsal kesimlerin ihtiyaçlarının dikkate alınarak modelin güncellendiğini söyledi. GETAD’ın 2026 başında birkaç pilot ilde uygulanmaya başlayacağını açıklayan Yılmaz, 2027’de ise tüm Türkiye’de hayata geçirilmesinin planlandığını duyurdu.
Yeni model, belirlenen eşik gelirin altında yaşayan ailelere ek destek sağlamayı amaçlıyor. Yılmaz, sistemin istihdamdan uzaklaştırıcı bir etki yaratmayacak şekilde tasarlandığını vurgulayarak, “Sosyal yardım alanında yapısal bir reformu devreye alıyoruz” dedi. Bu kapsamda GETAD, aile odaklı, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir destek mekanizması olarak uygulanacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: