İlk deneyimlerini paylaşan bazı kullanıcılar, özellikle konser gibi yoğun ışıkların olduğu ortamlarda çektikleri fotoğraflarda siyah kareler ve beyaz, dalgalı çizgilerle karşılaştıklarını bildirdi. Bu durum sosyal medyada kısa sürede yankı bulurken, Apple tarafı sessiz kalmadı.
Sorunu ilk dile getirenlerden biri, CNN Underscored yazarı Henry Casey oldu. Casey, bir konser sırasında iPhone Air ile çektiği karelerde görüntü bozulmalarını fark etti. Apple ise problemin yalnızca yüksek parlaklığa sahip LED paneller veya güçlü spot ışıkların doğrudan kameraya yansıdığı nadir durumlarda ortaya çıktığını açıkladı.
ÇÖZÜM BEKLENİYOR
Şirket, söz konusu hatanın donanım kaynaklı olmadığını ve yakında yayınlanacak bir yazılım güncellemesiyle giderileceğini duyurdu. Ancak güncellemenin ne zaman yayınlanacağına dair net bir tarih paylaşılmadı.
Bu arada hatırlatmakta fayda var: iPhone 17 serisi 19 Eylül itibarıyla resmi olarak satışa sunuldu. Kısa süre içinde yaşanan bu sorun, Apple’ın yeni serisine dair ilk olumsuz geri bildirimlerden biri oldu.
Yorumlar
Kalan Karakter: