Sinop açıklarında balıkçılar, palamut bolluğu ile sezonun en verimli günlerini yaşadı. Gece boyunca avlanarak limana dönen tekneler, binlerce kasa palamutla adeta rekor kırdı.
BALIKÇILARIN YÜZÜ GÜLÜYOR
Türkiye'nin birçok kentinden Sinop'a gelen balıkçılar, Karadeniz'e bıraktıkları ağları binlerce palamutla doldurdu. Balıkçı Halil İbrahim Aydeniz, bu sezon avcılığın çok iyi geçtiğini ve emeklerinin karşılığını aldıklarını belirterek, "İki aydır sürekli avlanıyoruz, neredeyse her gün balık çıkıyor," dedi. Aydeniz, yalnızca bugün 4 bin kasa palamut yakaladıklarını ifade etti.

PALAMUTLAR TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI
Sezonun bereketli geçtiğini dile getiren balıkçı Cevdet Tokdemir, balıkçıların günlük ortalama 2-3 bin kasa palamutla limana döndüğünü söyledi. Tokdemir, palamut bolluğunun hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdüğünü vurgulayarak, tezgahlarda 80 liradan satışa sunulan balıkların ağırlığının 1,5 kilograma yaklaştığını kaydetti.
Yorumlar
Kalan Karakter: