Gelişen teknolojiyle birlikte dolandırıcıların da buna ayak uydurarak farklı yöntemler bulup insanları mağdur etmesinin önüne bir türlü geçilemiyor. Her yolu deneyen sahtekarlar herkesi olduğu gibi kargo firmalarını da sahtekarlığa alet ediyorlar. Kargo dolandırıcılığı ile ilgili tüketicileri uyaran TÜKODER Başkanı Sema Onar Yaktı, bazı kötü niyetli kişilerin insanlara cep telefonu yoluyla mesaj atıp 'hediye ya da çekiliş kazandınız’ diyerek dolandırıcılığa yeni bir boyut kazandırıldığını söyledi.
KARGOCULAR DOLANDIRICILIĞA ALET OLUYOR
"Kargonuz geldi, bizi arayın’, 'Çekiliş sonucu hediye kazandınız’ gibi mesajlara aldanılmamasını isteyen Yaktı,"Tüketici, sözde kazandığı hediye paketinin gönderilmesini kabul ederse gönderi satıcının anlaşmalı kargo firmasıyla yapılıyor. Dolandırıcılar, "2 bin liralık ürün kazandınız. Sadece kargo ücreti olan 120 lirayı ödeyeceksiniz' diyerek tüketiciyi aldatıyor. Bu durumda tüketicinin kargoyu kontrol etmeden parayı ödemesi şartı koşuluyor. Haliyle tüketici, kapıda 100-300 lira tutarında bedeli ödemiş oluyor ama iş işten geçiyor. Dolandırıcılar, kargo firmalarını da kendi sahtekarlıklarına alet ediyor" diye konuştu.
PAKETTEN GAZETE KAĞIDI BİLE ÇIKABİLİYOR
Çekilişle hediye kazandığını sanan kullanıcıların kargodan gelen paketi belirli bir ücret karşılığında aldıktan sonra paketten değersiz eşyalar, hatta gazete kağıtlarıyla karşılaştıklarını söyleyen Yaktı, kargonun kontrol edilmeden alındıktan sonra hiçbir şekilde hak iddia edilemeyeceğini belirterek tüketicileri uyardı. Yaktı, durduk yerde ikramiye, hediye çekilişi kazanılmasının bir aldatmaca olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Kimse kimseye durduk yere para hediye göndermez" dedi.
Zelfi VURAL
Yorumlar
Kalan Karakter: