Samsun'da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören 267 bin 501 öğrenci, 14 Haziran Cuma günü karne alarak 2023-2024 eğitim-öğretim yılını tamamlayacak. 11 Eylül 2023 tarihinde başlayan eğitim-öğretim yılı, bin 301 okulda görev yapan 21 bin 806 öğretmen eşliğinde sona eriyor.
"TATİLİ DİNLENEREK DEĞERLENDİRİN"
Samsun Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, karnelerin bir yıllık performansın değerlendirilmesi olduğunu belirterek şu tavsiyelerde bulundu: "Bugün aldığınız karneler bir yıl boyunca okulda göstermiş olduğunuz performansın değerlendirilmesi olacaktır. Şimdi eksiklerinizi belirleme ve dinlenme vakti. Notlarınız ne olursa olsun, kendinize olan güveninizi ve inancınızı kaybetmeyin, motivasyonunuzu düşürmeyin. Tatil sürecini dinlenerek, sosyal ve sportif aktivitelere zaman ayırarak, ailenizle vakit geçirerek ve mutlaka kitap okuyarak değerlendirin.”
MEB MÜDÜRÜ VELİLERE SESLENDİ
Velilere de seslenen Ağar, karne notlarının sadece akademik başarıyı yansıttığını vurguladı ve ekledi: “Öğrencilerimizin karne notları sadece akademik başarılarının değerlendirmesidir. Biz çocuklarımızın her şeyden önce iyi bir evlat, iyi bir insan olması gayretindeyiz. Eğitim-öğretim yılı boyunca en büyük paydaşımız olarak bizlerin yanında olup eğitim-öğretim sürecinin en verimli şekilde yürütülmesi adına sağladığınız tüm katkılar için hepinize teşekkür ediyor, çocuklarınızla vakit geçireceğiniz sağlıklı ve güzel bir tatil diliyorum.”
Yorumlar
Kalan Karakter: