Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı Hayvan Hastanesinde doktorun darp edilmesi ve bir sağlık çalışanının da saldırı sırasında kalp krizi geçirmesi olayına ilişkin Gazete Gerçek'e özel açıklamalarda bulundu.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı Hayvan Hastanesi'nde görevli doktor ve intörn doktorlara (stajyer öğrenci) hasta yakınları saldırdı. Saldırıda arkadaşlarını korumak isteyen erkek intörn doktor, darp edildi. Kadın intörn doktorlardan biri fiziksel ve sözlü şiddete uğrarken, diğeri kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı.
Saldırıya uğrayan meslaktaşlarının sağlık durumu ile ilgili Gazete Gerçek'e açıklama yapan Samsun Sinop Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Elif Köse Avan, "İki intörn arkadaşımız evinde, kalp krizi geçiren arkadaşımız ise hastanede müşahede (gözlem) altında. Olay savcılığa intikal etti. Aynı zamanda dekanlığımız ve başhekimimizde şikayette bulundu. Rektörlüğümüzün de bulunacağını düşüyorum. Bu kişilerin en ağır cezayı alacağına inanıyoruz. Meslektaşlarımızın yanındayız." diye konuştu.
VETERİNERLERE HEM SÖZEL HEM FİZİKSEL SALDIRI
Yaşanan olayın içeriğini paylaşan Başkan Elif Köse Avan, "Bir erkek bir kadın iki kişi tarafından köpeklerde görülen ölümcül bir hastalığa sahip köpek, hastaneye getiriliyor. 3 intörn hocamız kalbi duran köpeği canlandırmaya çalışırken, bu iki kişi odaya giriyor. Sözlü ve fiziki darp gerçekleştiriyor. Erkek meslektaşımız kadın meslektaşlarımızı korumaya çalıştığı için daha fazla darp ediliyor. Bir kadın meslektaşımız da tokatlı saldırıya uğruyor. Bu sırada diğer arkadaşımız olayın vehametinden dolayı kalp krizi geçiriyor. Şuanda hala hastanede gözetim altında. Bunlarla yetinmeyen kişiler, devlet malına zarar veriyorlar. Ellerine ne geçerse atıyor ve dağıtıyorlar. Tehditler savuruyorlar." diye konuştu.

İLK SALDIRI DEĞİL, SON OLACAK GİBİ DE DURMUYOR
Yapılan saldırının ilk olmadığını vurgulayan Elif Köse Avan, "56 Veteriner Hekimler Odası ve Türk Veteriner Hekimler Birliği Konseyi bu işin peşini bırakmayacağız. Bu mesleğimize yapılan ilk saldırı değil. Son olacak gibi de durmuyor. Ankara ve Yozgat'ta meslektaşlarımız hayatını kaybetti. Mesleğinizi yapmaya çalışıyorsunuz. Biz de insanız. Yetemediğimiz durumlar gerçekleştirebiliyor. Biz istermiyiz o hayvanın ölmesini. Bir hayvanın hayatına dokunabilmek için bu mesleği seçtik. Ancak tüm Türkiye'de mesleğimize yönelik şiddet arttı. Hayvan sahipleri son dakikada hasta hayvanı getirdiği zaman yapacak bir şeyimiz de olmuyor. Evet anlıyoruz evlatları olarak görüyorlar ve hassas bir konu. Ancak hakaret etmek ve fiili saldırıda bulunmak kabul edilemez. Kınıyoruz." diye konuştu.
GECE GELEN TELEFONLA KLİNİĞE GİTMEYE KORKAR OLDUK
Başkan Köse, veterinerlere yönelik saldırıların sağlıkta şiddet yasası kapsamından çıkarıldığını sözlerine ekleyerek, "Sağlık mensubu sayılıyorduk. Anlamsız bir şekilde çıkarıldık. Biz hayvan sağlığının yanı sıra et ve süt gibi ürünlerin insanlara sağlıklı gelmesi için kontrolünü yapıyoruz. Biz kontrol mekanizmasında bulunmasak hayvanlardan insanlara bulaşan kuduz, şarbon ve bir çok hastalık ortaya çıkacaktır. Anestezi ve tedavi gibi işlemler öncesi rutin işleyiş olan izin formunu imzalatırken bile tepki alıyoruz. Gece bir telefon gelipte kliniğe hasta bakmaya gitmeye kokar hale geldik." şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: