Samsun Haber - Samsun’da 400 ila 700 bin TL arasında fiyatlandırılan ikinci el otomobillerde son günlerde artan bir hareketlilik gözleniyor.
Samsun 2. El Otomotivciler Sitesi’nde her hafta kurulan pazarda, özellikle bu fiyat aralığındaki araçlar rağbet görüyor. Satıcılar, orta sınıf araçların daha fazla talep gördüğünü belirtiyor.
FAİZ BEKLENTİSİ VE ARAÇ SATIŞLARINDAKİ HAREKETLİLİK
Samsun 2. El Otomotivciler Sitesi Başkanı İbrahim Kınık, özellikle 15-20 günlük bir sürede araç satışlarında artış olduğunu dile getirirken, "Faizlerin düşmesi yönünde bir beklenti vardı ama düşmeyince vatandaş bütçesine göre hareket etti. 400 ile 700 bin TL bandındaki araçlarda ciddi bir hareketlilik var" dedi.

DÜŞÜK KİLOMETRELİ ARAÇLAR REVAÇTA
Galerici Orhan Çakıcı da, faizlerin yüksek olmasına rağmen 300-500 bin TL bandındaki araçların satışının iyi olduğunu, tüketicilerin düşük kilometreli araçları tercih ettiğini belirtti. Yıl sonuna doğru faiz indirimleri gerçekleşirse piyasanın daha da canlanacağını ifade etti.
ALICILARIN BEKLENTİLERİ VE SATIŞTAKİ ZORLUKLAR
Pazarda araç arayan Hasan Çam ise, dürüst satıcı bulmanın zor olduğunu, bazı araçların fiyatının gerçek değerini yansıtmadığını belirterek, “Bütçemize göre bir araç arıyoruz ama piyasa fiyatları çok dalgalı” dedi. Al-sat işi yapan Bektaş Dağ ise eski model araçların fiyatlarının abartıldığını ve bu durumun piyasa üzerinde olumsuz etkiler yarattığını söyledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: