Samsun'un Yakakent ve Alaçam ilçelerinden denize açılan balıkçı teknelerinin, Ukrayna karasularını ihlal ettiği, bu nedenle Ukrayna güvenlik güçlerinin taciz ateşinde bulunduğu iddia edildi.
Samsun'un Yakakent ve Alaçam ilçelerinden denize açılan ve kaçak olarak avcılık yaptıkları iddia edilen balıkçıların içinde bulunduğu teknelere, Ukrayna güvenlik güçlerinin 31 Aralık sabaha karşı, taciz ateşinde bulunduğu ve teknelerin bu nedenle ağır hasar aldığı gündeme geldi. Yakakent ilçesinde bir tekne ile irtibat kurulurken, balıkçıların kendileri dışında çok sayıda tekneye ateş edildiğini ve olayda yaralananların olduğuna dair bilgi verdikleri aktarıldı.
Ukrayna güvenlik güçlerinin taciz ateşinde bulunduğu ileri sürülen Yakakent ilçesinden denize açılan teknede Yavuz Tekin, Ali Cahit Tekin, Muhammet Danacı, Ufuk Kuzu ve Ali Karaaslan isimli balıkçıların bulunduğu belirtilirken, bu teknenin ağır hasarlı olarak Sinop Limanına doğru yol aldığı bildirildi. Alaçam ilçesinden denize açılan ve Ukrayna güvenlik güçlerinin taciz ateşinde bulunduğu iddia edilen Yiğiter Reis isimli tekneden ise haber alınamadığı bildirildi. Alaçam ilçesinde denize açılan balıkçı teknesinin kaptanının Şükrü Özer olduğu öğrenildi.
Gazete Gerçek ÖZEL HABER
Yorumlar
Kalan Karakter: